Destinații inedite: Tenerife și vulcanul cu cea mai lungă umbră de pe pământ!

 

Pico de Teide este învăluit în culori răpitoare și are cea mai lungă umbră de pe pământ: vârful său este acoperit de zăpadă, apoi apar locuri-locuri de un purpuriu închis, urmat de verdele intens al vegetației și albastrul oceanului! Insula Tenerife din Spania este cea mai mare dintre Insulele Canare și este una dintre destinațiile preferate și de români. Tenerife este o prelungire a vulcanului Pico de Teide, care are cel mai înalt vârf din Spania: 3718 m. Vulcanul este principala atracție a unui peisaj extraordinar, creat de o serie de explozii vulcanice, scriu cei de la Reader s Digest în volumul „Descoperiți minunile lumii!” (2006). Cea mai recentă erupție a acestui vulcan a avut loc în 1909, râul de lavă ajungând la o lungime de 5 km.

Iarna, zăpada și gheța acoperă ravenele, iar localnicii au botezat vulcanul „Piscul iadului”. Vulcanul Pico de Teide are și un rol pozitiv, căci protejează cele opt insule mari  Canare. Pico de Teide joacă un rol vital în ecologia insulei, căci plantele se dezvoltă armonios la adăpostul versanților săi. Spre poalele muntelui vulcanic, localnicii captează apa și își irigă terenurile fermelor. 

Pico de Teide poate fi abordat de temerari pe șosea, din orice punct al Insulei Tenerife. În parcul de la poale există poteci care duc spre locuri pitorești:Cuevo del Hielo, o grotă înghețațtă la altitudinea de 3350 m, unde zăpada nu se topește niciodată; La Rambleta-loc aflat la jumătate de oră de piscul vulcanului. Din acest punct, turiștii pot privi în craterul ce fumegă încă și pot admira priveliștea fantastică spre mare și celelalate insule. Răsăritul soarelui pe Pico de Teide este sublim și turiștii sunt sfătuiți să nu îl rateze!

Cel mai uimitor aspect al vulcanului Pico de Teide este umbra sa, pe care o aruncă la ora răsăritului și ale dimineților însorite: o uriașă piramidă neagră se întinde pe 200 km în apele oceanului și formează cea mai lungă umbră din lume! La apus, conul se transformă într-un triunghi roșu aprins, iar piscul vulcanului Pico de Teide redevine „sălașul unui zeu răzbunător”!

Galerie foto



Vizualizări: 591

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste