(închide)

DNA cere ascultarea în instanţă a interceptărilor din dosarul lui Toni Greblă

 

DNA a cerut luni judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ascultarea în sala de judecată a interceptărilor din dosarul în care secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat în primă instanţă într-un dosar de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

Instanţa supremă a reluat luni judecarea apelului declarat de DNA în dosarul lui Greblă.

Reprezentantul DNA a solicitat, ca probe, reaudierea a 28 de martori, motivând că declaraţiile date de aceştia în timpul urmăririi penale conţin aspecte diferite faţă de cele date la instanţa de fond.

De asemenea, procurorul a solicitat să fie luate în considerare mai multe articole din presa locală privind participarea lui Toni Greblă la campania electorală din 2012.

În plus, procurorul a cerut ascultarea tuturor înregistrărilor de la dosar, fiind nemulţumit de faptul că judecătorii de la instanţa de fond au apreciat aceste convorbiri ca fiind "simple declaraţii banale, prieteneşti".

Toni Greblă şi ceilalţi inculpaţi din acest dosar au anunţat că nu mai doresc să fie audiaţi în sala de judecată.

"Eu am respectat justiţia, am fost prezent la toate termenele, am dat la instanţa de fond o declaraţie foarte amplă, pe 11 pagini. Consider că solicitarea DNA este aceea de a lungi nejustificat soluţionarea cauzei şi nu mai doresc să dau declaraţie în dosar'', a spus Greblă.

Judecătorii au rămas în pronunţare pe cererea de probe noi, următorul termen al procesului fiind stabilit pentru 25 martie.

Sursa: Agerpres.ro

Vizualizări: 318

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste