Doamna Mimi, maestra cozonacilor, vă așteaptă la Pensiunea Minodora din Polovragi!

 

Fiecare zonă are specificul său și mai ales bucate tradiționale care îți vor rămâne în minte multă vreme. Fiecare zonă are oamenii săi frumoși și ospitalieri, care știu să își aprecieze oaspeții, să le ofere tot ce au mai bun și să facă tot ce ține de ei pentru ca persoanele care le calcă pragul să se simtă foarte bine și să revină! Aceasta este situația și la Polovragi, la Pensiunea Minodora. Aici, doamna Mimi, proprietara pensiunii, este cunoscută în zonă și nu numai, pentru cozonacii pe care îi face și pentru bucatele pregătite din cele mai proaspete ingrediente! Zilele acestea, doamna Mimi și fetele din echipa sa muncesc de zor, precum furnicuțele, căci trebuie să coacă 200 kilograme de prăjituri și 600 de cozonaci pufoși și aromați! 

Mirosul de cozonaci scoși din cuptor te îmbie de cum intri în curtea Pensiunii Minodora, iar căldura cu care te primește gazda îți bucură sufletul! Și asta i se întâmplă fiecărui turist care trece pragul acestei locații. Tocmai datorită ospitalității gazdelor, a calității serviciilor, a bucatelor tradiționale, Pensiunea Minodora din Polovragi are nota 9,3 pe site-ul Booking! Doamna Minodora Dinică sau mai simplu doamna Mimi este gazda și este tipul de om cald și primitor, înțelegător și mereu dornic să îți sară în ajutor, foarte muncitor și credincios, un promotor al tradițiilor zonei și un păstrător al lor! Datorită felului în care doamna Mimi și-a gândit afacerea, producătorii locali din Polovragi au de câștigat. La Pensiunea Minodora lucrează 17 femei din Polovragi. Și exemplele pot continua, căci pentru doamna Mimi este important să ajuți comunitatea din care faci parte, să faci lucruri bune, de calitate, și bucatele pe care ea le prepară în bucătăria pensiunii sunt mereu făcute din cele mai proaspete produse locale sau din propria-i gospodărie! „În ceea  ce facem noi, agroturism, gastronomia locală ocupă un loc primordial. Toate produsele pe care le folosim în bucătăria Pensiunii și restaurantului Minodora le luăm fie din gospodăria noastră, fie de la producătorii locali din Polovragi. Facem cozonac, prăjituri, avem o afumătoare mărișoară și avem săptămânal pastramă de oaie pregătită etc. Produsul specific zonei Polovragi ar fi tocanul de oaie care se prepară la foc cu lemn de fag, durează cam patru ore, mai avem pastramă de oaie, de la oi de aici crescute în Polovragi. Avem de toate în cămară, avem dulceață făcută în casă, siropuri, bureți murați etc, încercăm să ne încântăm clienții cu fel și fel de produse gustoase. La Pensiunea Minodora avem restaurant și oferim și Cazare. Avem un meniu bogat și tot ce pregătim este din produse proaspete. Veniți la noi pentru că avem o zonă extraordinar de frumoasă și bucatele noastre vă vor plăcea! Și în perioada pandemiei am reușit să ținem deschisă bucătăria, din fericire. Am avut puterea să ne reinventăm, să ne adaptăm. Fetele din echipa mea sunt din Polovragi, localnice și sunt foarte bune și muncitoare”, a spus doamna Mimi.

Bucătăria Pensiunii Minodora, paradisul cozonacilor!

Se apropie cu pași repezi sărbătoarea Învierii și în bucătăria Pensiunii Minodora cuptoarele ard și mânile vrednice frământă aluatul de cozonac, de pască, căci comenzile trebuie onorate! Și nu doar pentru clienții care au comandat bucatele alese pentru masa de Paște, ci și pentru turiștii care urmează să se cazeze la Pensiunea Minodora în Vinerea Mare, muncesc doamna Mimi și fetele sale! Doi miei vor fi sacrificați, brânza și alte produse lactate proaspete vor fi achiziționate de la o fermă din Polovragi, ce să mai, pregătirile sunt în toi! „Zilele acestea premergătoare Paștelui am avut și avem multă treabă. Pensiunea va fi ocupată de Paște, avem turiști din țară care intră vineri. Îi așteptăm cu bucatele tradițioanle: cozonac, pască, drob, friptură de miel, sarmale și piftii! Dacă mai doresc și altceva, le vom pregăti. (…) Este foarte multă în spate, dar am norocul unei echipe foarte mari și muncitoare. Suntem ca furnicuțele în bucătărie în aceste zile! Trebuie să avem gata 600 de cozonaci și 200 kilograme de prăjituri de diverse feluri, pască și alte produse specifice perioadei. Avem și comenzi, multe, dar sunt și pentru turiștii care vor face Paștele aici, la Polovragi”, a spus, pentru Pagina Olteniei, doamna Mimi.

Suflet cald și amabilitate

Dacă alegi să te cazezi la Pensiunea Minodora vei putea vizita nestingherit frumusețile unice din comuna Polovragi: Mănăstirea Polovragi, peștera lui Zamolxe, Cheile Oltețului, „Satul dacic" din Poiana Mănăstirii Polovragi, dar și zona montană Rânca, Novaciul și comuna Baia de Fier! Gorjul de sub munte este spectaculos de frumos! Turiștii care au fost cazați la Pensiunea Minodora spun că s-au simțit foarte bine, laudă curățenia din camere și calitatea serviciilor oferite de angajații unității de cazare, dar mai ales laudă priceperea bucătăreselor și pe doamna Mimi! Este cunoscută în foarte multe localități pentru cozonacii pe care îi face și sunt multe persoane care vin special la Pensiunea Minodora ca să guste din cozonac și din bucatele de aici. Doamna Mimi este bucuroasă de vorbele frumoase la adresa sa și își dorește să fie mereu la înălțimea laudelor, să își mulțumească clienții. Spune că mereu îi ascultă pentru a afla ce mai poate îmbunătăți: „Dacă știi ce să asculți ceea ce ți se spune, ai de câștigat! (…) Primim voucherele de vacanță, puteți achita și cu cardul de salariu, avem POS. Ne-am adaptat! Vom avea și piscina exterioară deschisă la vară. Planuri de viitor: sperăm să putem deschide o a doua pensiune, să accesăm fonduri. Noi sperăm în bine!”, a spus doamna Mimi de la Pensiunea Minodora din Polovragi.

Despre cum vă puteți rezerva un sejur la Pensiunea Minodora aflați AICI!

Puteți afla mai multe despre Echipa de la Pensiunea Minodora vizionând emisiunea Fermier pentru România AICI!

 

Galerie foto










Vizualizări: 2,304

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste