(închide)

Drobeta Turnu-Severin: S-a aprins iluminatul festiv și s-a dat startul evenimentelor „Sub semnul Centenarului”

 

De Sfântul Andrei, Ocrotitorul României, la Drobeta Turnu-Severin, s-a dat startul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României "Sub Semnul Centenarului". Municipiul Drobeta Turnu Severin a îmbrăcat straie de sărbătoare, în această seară, după ce luminile festive, de sărbători, au fost aprinse!

Evenimentele au loc pe strada Crișan din municipiu, acolo unde sunt așteptați mehedințenii pentru a participa la spectacolele cultural-artistice dedicate Centenarului Marii Uniri, unde vor urca pe scenă artiști de prestigiu. De asemenea, tot în această seară de vineri, 30 noiembrie, severinenii s-au bucurat de luminițele de Crăciun căci s-a aprins iluminatul festiv. „În această seară, de la ora 17.30, pe strada Crișan din municpiu, vă invităm să participați la aprinderea iluminatului festiv care va da startul unui lung șir de evenimente și surprize dedicate sărbătorilor de iarnă. De asemenea, vor continua și programele cultural-artistice”, au anunțat reprezentanții Primăriei Drobeta Turnu-Severin. 
Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și vicepreședintele Ionică Negru au participat la evenimentele artistice organizate de Primăria Drobeta Turnu Severin cu sprijinul Consiliului Județean Mehedinți, de Ziua Națională a României.
“M-am bucurat să mă aflu în mijlocul oamenilor strânși în zona de promenadă Crișan pentru a participa la evenimentele artistice organizate. Le transmit severinenilor toate gândurile bune, de sănătate și unitate!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În perioada 29 – 2 decembrie au loc mai multe evenimente care fac parte din programul cultural-artistic „Sub semnul Centenarului”.

”Având în vedere că anul acesta împlinim 100 de ani de la Marea Unire, tema iluminatului festiv va fi una legată de Centenarul Marii Uniri. Astfel, culorile roșu-galben-albastru, culorile drapelului României, vor fi prezente în multe din instalațiile de iluminat festiv de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, parcul central de la Fântâna Cinetică, bradul de pe strada Crișan, precum și de pe sediul Primăriei.
Și anul acesta, ca și în anii precedenți, toate costurile legate de iluminatul festiv vor fi suportate de operatorul privat care gestionează iluminatul public”, a declarat Cîrjan pentru PSNews Mehedinți (psnews.ro).

Trei titluri de „Cetățean de onoare” acordate unor militari

În semn de recunoştinţă pentru contribuţia adusă la creşterea prestigiului ţării şi al Armatei Române, Primăria Drobeta Turnu Severin a conferit, pe 28 noiembrie, titlul de ,,Cetăţean de Onoare,, al municipiului pentru trei militari severineni care au participat la mai multe misiuni în Teatrele de Operaţiuni din Afganistan şi Irak: plutonier adjunct principal Drăgoi Victor Valentin, plutonier adjunct principal Luca Ioan Sorin–Florin şi plutonier major Şmelţer Mircea Gheorghe-Lucian.

Galerie foto


Vizualizări: 431

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste