(închide)

Drumul Expres Craiova – Pitești. Încă un tronson va fi deschis până la finalul anului

 

Încă un tronson din Drumul Expres DEx12 Craiova – Pitești va fi gata până la final de an.

Tronsonul 3, care măsoară circa 31,7 kilometri, va fi gata până la finalul anului, iar circulația va fi deschisă cu o descărcare provizorie la Colonești, acolo unde drumul expres va trece pe sub DN65, potrivit hotnews.ro.

„Pe tronsonul 3 (Valea Mare-Colonești), în lungime de 31,75 km lucrările avansează într-un ritm bun și au depășit deja 70%. Constructorul face toate demersurile necesare pentru deschiderea circulației până la sfârșitul anului acesta (înainte de termenul contractual)”, a declarat Cristian Pistol, șeful CNAIR care a verificat șantierul.

„Tronsonul 4 (Colonești-Oarja-Pitești), în lungime de 31,82 km trebuie finalizat și dat în circulație anul viitor. La ora actuală stadiul fizic al lucrărilor se apropie de 25%”, a mai spus Pistol.

În total, Drumul Expres DEx12 Craiova – Pitești va avea 121 de kilometri lungime, împărțit în patru tronsoane. În prezent, doar pe o treime se poate circula, restul fiind în diferite stadii de realizare.

În vara lui 2022 au fost dat̗i în trafic primii 40 de kilometri de drum expres din România, aferent̗i Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pites̗ti. Tronsonul a fost construit de o asociere condusă de constructorul român UMB, același care acum lucrează și pe Tronsonul 3, dar și pe Tronsonul 4 până la intersecția cu A1 în apropiere de Pitești (lotul 4 are termen de finalizare 2024).

Pe Tronsonul 1 (17,7 km) contractul de 358 mil lei cu italienii de la Tirrena Scavi a fost reziliat în decembrie 2022 la stadiul de circa 59% din cauza slabei mobilizări în șantier. Pentru acest tronson CNAIR a scos la licitație finalizarea tronsonului (544 mil. lei valoare estimată, termen de finalizare 18 luni), iar Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S (lider) – STRADE BAUUNTERNEHMUNG SRL – VISIO CONSTRUCTION WORKS SRL a fost desemnată câștigătoare. Pentru cei 17,7 km, Asocierea și-a asumat că va finaliza lucrările în 18 luni la o valoare de 439,29 milioane de lei făra TVA. Contractul însă nu a fost încă semnat.

 

Vizualizări: 290

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste