Educatoarea Bianca Munteanu, 10 la titularizare: „În spatele notei este multă bucurie, dar și multă muncă!”

 

Târgujianca Bianca Munteanu a absolvit anul trecut Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu-Jiu, cu rezultate foarte bune la învățătură. A muncit mereu foarte mult pentru a avea rezultate și note bune la școală, considerând că educația trebuie să primeze în viața fiecăruia. Acum este studentă la facultatea de Limbi Străine-la Română-Germană-Universitatea din Craiova. Vara aceasta, Bianca a reușit să obțină și media 10 la examenul național de titularizare, pe specializarea Educator. Spune că va profesa mereu în acest domeniu, căci aceasta este „profesia sa de suflet”!

Bianca Munteanu iubește foarte mult copiii și spune despre sine că nu s-ar vedea vreodată având altă profesie decât cea de educatoare. Zilele trecute s-au afișat rezultatele examenului național de titularizare, iar tânăra de 20 de ani se numără printre cei șase gorjeni care au obținut media 10! Bianca Munteanu este absolventă a CNSH Târgu-Jiu, acum fiind studentă la Litere la Craiova. A profesat un an de zile ca educatoare la o grădiniță din Târgu-Jiu, iar acum așteaptă repartizarea candidaților pe posturi pentru a afla unde va profesa din toamnă. Media obținută anul acesta la Titularzare a bucurat-o foarte mult, fiind încununarea efortului depus pentru acest examen important. „Este multă bucurie în spatele notei de 10, dar este și multă muncă. Consider că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, trebuie să lupți și să dai tot ce poți ca să reușești! Încă nu știu unde voi profesa pentru că ședința de repartizare este pe 13 august. Anul trecut am terminat liceul Pedagogic, specializarea învățător-educator. Anul școlar trecut am fost educatoare la Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 din Târgu-Jiu, unde am avut parte de un colectiv minunat, care m-a ajutat foarte mult la început de drum. Am ales această profesie deoarece iubesc copiii, ador să lucrez cu ei. Consider că educatoarea este cea care formează copilul și îl ajută să se integreze mai ușor în ciclul primar”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Bianca Munteanu din Târgu-Jiu.

Profesie de suflet și multă pasiune

Se descrie ca fiind o persoană foarte calmă și răbdătoare, ambițioasă și muncitoare. La fel spun și cei care o cunosc. Bianca face parte dintr-o familie de oameni muncitori și credincioși, care au susținut-o mereu în planurile sale de viitor. Tânăra nu i-a dezamăgit, a învățat mereu foarte bine, dorindu-și să evolueze profesional și personal prin eforturi proprii. „Anul trecut am avut examenul de bacalaureat, unde am obținut media 9,78, iar la titularizare nu am obtinut o medie atât de mare, deoarece am avut doar 5 zile de învățat, iar anul acesta am învățat ca să-mi îndeplinesc visul! Sunt o persoană calmă, răbdătoare, veselă si luptătoare, când am ceva important de făcut, încerc să dau tot ce este mai bun, îmi place să călătoresc, să fac sport, îmi plac lucrurile practice. (…) A fi educator este profesia mea de suflet. La facultate, am ales germana pentru că este o limbă străină căutată”, a afirmat educatoarea de 10.

În anul școlar care s-a încheiat vara aceasta, Bianca a predat la o grădiniță din oraș și a avut parte de o experiență extraordinară, dar mai ales de colegi buni. „Primul an ca educatoare a fost cu totul special... nu am simțit greutăți pentru că am avut parte de un colectiv care m-a ajutat mereu la greu, mi-a explicat tot ce aveam nevoie, fiind la început nu știam tot, chiar dacă în liceu am făcut practică și am învățat multe și acolo. Una este să te duci ca practicantă și să observi ce face o educatoare cu experiență sau să susții tu o lecție la practică, și alta este să te trezești singură într-o grupă cu 29 de preșcolari. Doamna director de la grădiniță mi-a fost de asemenea alături și mi-a îndrumat pașii. Eram copilul lor acolo”, a spus Bianca Munteanu. Tânăra abia așteaptă să înceapă noul an școlar și să se ocupe de micuții de la clasa sa, indiferent unde va preda!

Galerie foto




Vizualizări: 6,345

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste