(închide)

Elev al Liceului Tehnologic Motru, campion și vicecampion în cadrul Turneului Internațional U17 „Constantin Alexandru&Ioan W. Popovici”!

 

Un elev al Liceului Tehnologic Motru a câștigat locul I (campion) la Turneul Internațional U17 „Constantin Alexandru&Ioan W. Popovici”.  De asemenea, acesta a mai adăugat în palmares și un titlu de vicecampion. Ajuns la a IX-a ediție, Turneul Internațional U17 organizat în România a crescut an de an, devenind un punct de referință în calendarul Internațional UWW. Campionatul are loc în perioada 10 – 14 mai 2023, la Sala Polivalentă din București, participanți fiind peste 300 de luptători din 20 de țări!

Alexandru Mormodol, elev la Liceul Tehnologic Motru, se pregătește la CSM Craiova cu antrenorul Ionel Pușcașu, un tânăr antrenor cu performanțe notabile în trecutul sau sportiv (multiplu campion național și internațional, vicecampion mondial și vicecampion european).

Elevul în vârstă de 16 ani este pasionat de lupte de mic copil și are o determinare demnă de admirație! Anul trecut, Alexandru Mădălin Mormodol a câștigat la Cupa României la lupte (greco-romane și libere) U15 (13-15 ani) o medalie de bronz muncită pe lângă cele de dublu campion național și vicecampion național în doar șase ani de lupte (http://www.artri.net/noutati/in-sprijinul-tinerilor-luptatori-romani_1102.html). An de an, rezultatele sale sunt din ce în ce mai bune.

„Practic luptele de la vârsta de 9 ani. Familia mea m-a susținut și încă mă susține în sportul pe care îl practic. Am descoperit acest sport atunci când am venit la lupte alături de un prieten. Am mers cu el ca să aflu exact despre ce este vorba și am descoperit că mă atrage. A practica luptele înseamnă multă determinare, pasiune, concentrare. Este un sport care mi se potrivește! Am participat la mai multe competiții. La Turneul Internațional U17 am câștigat titlurile de campion și vicecampion. Mai exact, la categoria 52 am ieșit campion și la 48 am luat locul 2! Am ieșit și vicecampion la Balcaniadă anul trecut și anul asta am luat locul 3 tot la Balcaniadă, la categoria de vârstă sub 17 ani. Ce voi face pe viitor, va fi tot legat de sport”, a spus, pentru Pagina Olteniei, campionul Alexandru Mormodol.

Galerie foto






Vizualizări: 1,373

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste