(închide)

Eleva Alina Rușeț, de la Liceul Tehnologic Motru, a obținut locul I la un important concurs de matematică

 

Eleva Alina Rușeț, de la Liceul Tehnologic Motru, a obținut locul I la etapa județeană a Concursului Național de Matematică „Adolf Haimovici”, calificându-se în etapa următoare. Aceasta a fost felicitată de profesorul Nicolae Rușeț, care o pregătește. Locul II a fost obținut tot de un elev motrean. „Felicit elevii Liceului Tehnologic Motru pentru următoarele rezultate deosebite obținute la etapa județeană a Concursului Național de Matematică "Adolf Haimovici": Rușeț Alina-Clasa a XI-a-Locul I și Samfira Cosmin-Clasa a X-a-Locul II!”, a scris profesorul, care este tatăl elevei.

Alina Rușeț nu este la prima astfel de reușită școlară. De exemplu, pe 7 februarie 2020, când a avut loc Concursul Național de Tehnici Matematice, faza județeană, Rușeț Alina, care era în clasa a IX-a, a obținut locul 1 cu 99 puncte. De asemenea, merită amintit faptul că Alina a fost admisă la această instituție de învățământ din motru cu media 9,68 (la Evaluarea Națională la matematică a obținut media 10.00). Alina Rușeț este pasionată de matematică și desen. Tatăl său, cunoscut și apreciat profesor de matematică, îi este model și a moștenit de la el pasiunea pentru această știință. Din clasa I-a a participat la diferite concursuri unde a obținut de fiecare dată premii. 

„Sunt elevă în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Motru, profilul Electronică-Automatizări și consider că această specializare mi-a oferit anumite oportunități și mi-a intensificat atracția pentru științele exacte. Matematica reprezintă pentru mine un stil de viață, o activitate care mă pasionează și pe care o practic cu drag și îmi doresc să aprofundez misterele acestui domeniu, să excelez în continuare. Vreau să continui studiile în acest domeniu și la facultate, întrucât o să urmez Facultatea de Matematică-Informatică și îmi doresc să calc pe urmele tatălui meu care mi-a inspirat această pasiune. Acest rezultat sper că reprezintă doar începutul unui viitor strălucit, iar pe această cale îi mulțumesc tatălui și în același timp, profesorului de matematică, Ruseț Nicolae”, a spus, pentru pagina Olteniei, eleva Alina Rușeț.

Vizualizări: 1,447

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste