Talentata Ionela Păsărin participă la concursul internațional „Brâncuşi. Motive şi Simboluri”

 

Concursul Internaţional de arte vizuale "Brâncuşi. Motive şi Simboluri", organizat de Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" din Târgu Jiu în parteneriat cu Muzeul Naţional "Constantin Brâncuşi ", Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare "Constantin Brâncuşi" şi Uniunea Artiştilor Plastici din România, filiala Târgu Jiu, reprezintă cea de-a doua ediţie din ciclul experimental intitulat "Prezentul Brâncuşi". Acesta a fost lansat în 2021 cu ocazia aniversării a 145 de ani de la naşterea marelui artist Constantin Brâncuşi şi se va derula anual, în perioada februarie-martie 2021 - 2026. Concursurile din acest ciclu se desfăşoară exclusiv în online, astfel lucrările pot fi prezentate publicului larg. Unul dintre participanții la acest concurs este eleva Ionela Păsărin, din Țicleni, o adolescentă talentată, care își dorește să studieze la Facultatea de Arte.

Talentată și pasionată de desen, Ionela Păsărin este o adolescentă hotărâtă să își perfecționeze tehnicile și să urmeze cursurile unei facultăți de artă pentru a deveni profesor. Acum locuiește alătuir de familia sa în orașul Țicleni și studiază la Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" din Târgu-Jiu. De-a lungul anilor de școală, eleva a avut norocul unor profesori care au știut să îi îndrume pașii și să o facă să iubească desenul. Iubește culoarea și natura, este un copil optimist și intelligent, pasionat și hotărât să își îndeplinească visurile. „Prin multă practică am ajuns să îmi îmbunătățesc tehnicile, cu toate că mai am multe de învățat. Toc,mai acesta este lucrul cel ami frumos! Mereu avem posibilitatea să devenim mai buni. Totul a început acum câțiva ani buni, cu ajutorul doamnei mele de desen, doamna Nadia Munteanu, la Bâlteni, dar, din păcate, am avut-o drept profesoara doar un an. Cu ajutorul dânsei am participat la câteva concursuri. În clasa a VI-a, în schimb, am avut ajutorul doamnei de desen Dorela Dăescu și am avut-o drept exemplu până în clasa a VIII-a și cu multe sfaturi din partea dânsei mi-am realizat lucrările pentru admiterea la liceu. Am ales Liceul de Arte Târgu-Jiu căci este singurul din Gorj, tocmai de aceea a fost o mare concurență, dar am intrat și am avut și note bune pentru desenele prezentate la portofoliu!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, talentata elevă.

La Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-jiu, Ionela are șansa să studieze și să evolueze pe plan artistic. Tocmai pentru a își testa abilitățile, adolescenta s-a înscris la Concursul Internaţional de arte vizuale "Brâncuşi. Motive şi Simboluri", care are ca scop promovarea şi studiul creaţiei marelui artist Constantin Brâncuşi, un adevărat reper al culturii mondiale şi motivarea generaţiilor tinere prin oferirea unui model.

„Pentru mine concursul de arte vizuale "Brâncuși. Motive și Simboluri" a fost o mare provocare pentru că este la nivel internațional. A fost o provocare și o plăcere să realizez desenul, chiar dacă a durat destul de mult. Au fost foarte multe motive și simboluri de realizat și am vrut să mă ridic la nivelul așteptărilor. Sper să am un rezultat bun”, a declarat eleva Ionela Păsărin.

Detalii despre concurs găsiți https://www.facebook.com/Concurs-international-de-arte-vizuale-Brancusi-Motive-si-simboluri-

Cuvinte frumoase despre Ionela Păsărin are și profesorul Cristina Negreanu de la Casa de Cultură Țicleni. "Ionela Petruța Pasarin merită tot ce este mai bun. Este un copil cuminte și ambițios. A fost membra a Ansamblului Petrolul. O eleva cuminte, educata si responsabila. Ne lipsește. Dar trebuie sa-si urmeze pasiunea si sa frecventeze cursurile liceului. Ne viziteaza cand are timp si ne revedem cu mare drag. Ii doresc sa-i fie drumul presarat cu reusite si sa fim mandri de reusitele ei!", a spus Cristina Negreanu.

Galerie foto





Vizualizări: 1,075

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste