Eleva Ștefania Rață de la Școala Gimnazială Nr. 1 Motru și dragostea sa pentru șah: „În timpul jocului mă gândesc doar să câștig!”

 

Ștefania Rață este elevă a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru și îi place foarte mult să citească. Autorul său preferat rămâne Mihai Eminescu, de la care a reținut un citat pe care îl poate folosi ca pe un motto: „Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții.“

Ghidându-se după vorbele marelui poet, Ștefania descoperă zi de zi minunatul univers al literaturii. Pe lângă limba și literatura română, fetița este pasionată și de șah și asta datorită tatălui său! Este un copil cuminte și ascultător, un elev cu rezultate foarte bune la școală. „Fac parte dintr-o familie frumoasă și mă mândresc cu acest lucru. Sunt elevă în clasa a-III-A la Școala Gimnazială Nr.1 Motru. Într-o mică autobiografie mă pot caracteriza fiind o persoană prietenoasă, emotivă și sinceră, cu foarte multe calități, dar poate uneori ca oricare altă persoană având și anumite defecte care sper să fie îndreptate. Personal consider bunătatea o calitate care mă reprezintă alături de iubire și de respect care doresc și vreau să le împărtășesc și celor dragi așa cum am învățat de la părinții mei. Despre defecte consider că uneori nerăbdarea și neatenția mă fac să greșesc în modul de a gândi pe moment și poate ajung să iau unele decizii pe care le regret supărând astfel pe cei de lângă mine”, a spus Ștefania Rață.

La școală a avut mereu rezultate foarte bune. Îi place să descopere lucruri noi și mereu s-a bazat pe dorința de a fi cea mai bună. „Îmi place să merg la școală. Aici am câștigat o mulțime de prieteni pe care îi iubesc, dar și o doamnă învățătoare pe care pot spune că o venerez. În urma studiului și cunoștiințelor dobândite de mine la școală pot spune că materia mea preferată este Limba Română. Îmi place foarte mult să recit poezii,  să citesc și să descopăr  personaje noi din scrierile marilor scriitori români. Îmi aduc aminte cu drag și emoție data de 15 ianuarie și nu pot să uit cât am fost de fericită când am recitat poezia ,,Luceafărul’’, poem de Mihai Eminescu cu ocazia  zilei de naștere a marelui poet român”, mai spune eleva din Motru. Deși are doar 9 ani, Ștefania știe că lectura o  ajută să fie mai inteligentă. „Fiecare poveste pe care o citesc parcă prinde viată odată cu imaginile ce îmi apar in minte în timpul lecturii și formează un mic laborator de idei în capul meu”, declară micuța elevă.

Pasiunea elevei: șahul - „Este un joc de logică și înteligență!”

De curând copila a descoperit jocul de șah, care o fascinează. Cu ajutorul tatălui său, eleva studiază șahul și își dorește să câștige mereu. „Dintre multele pasiuni pe care le am, cum ar fi sportul, cântatul, desenatul și multe altele care le are un copil de vârsta mea, cred că pot aminti una mai recentă pe care am îndrăgit-o în urma unui cadou și constă într-un joc, jocul de șah. De Crăciun am primit cadou un joc de șah. Atunci nici nu știam ce este. Tatăl meu mi-a explicat regulile de joc și m-a învățat că scopul jocului este să fii mereu învingător și să dai mat. Am fost atât de fascinată de șah încât doream să joc în fiecare zi. Este un joc de logică și înteligență pentru toate vârstele care  dezvoltă mintea. În timpul jocului mă gândesc doar să câștig. Vreau să fiu mereu o învingătoare!”, a afirmat eleva Ștefania Rață.

Vizualizări: 2,664

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste