(închide)

Ianis Buda, elev al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru: „Matematica ne ajută să ne dezvoltăm gândirea! Mă antrenez mereu cu exerciţii”

 

Ianis-Sebastian Buda are 9 ani și este elev în clasa a III-a A la Şcoala Gimnazială nr.1 Motru. Copilul este pasionat de matematică și spune că această materie l-a ajutat mereu să își dezvolte gândirea și logica. De-a lungul anilor de școală, Ianis, sprijinit de învățătoarea sa și de către familie, a participat la mai multe concursuri de matematică și a câștigat premii. 

Comoara cea de mai preț a României este formată din copiii care vor defini viitorul țării. Și în județul Gorj, ca în, de atlfel, toate județele țării, există copii care își croiesc un viitor, învață foarte bine, care își doresc să aibă un viitor bun prin munca lor. Educația primită de aceștia acasă și completată de cea de la școală, contribuie la buna lor dezvoltare, la felul în care reușesc să își clădească acest viitor. Ianis Buda are 9 ani și este din municipiul Motru. În numeroase articole prezentate în Pagina Olteniei, am prezentat elevi de valoare, olimpici ambițioși, copii care se ghidează după principii solide, care vor avea un cuvânt de spus în viitor. Așa este și cazul lui Ianis. „Cred despre mine că sunt un elev silitor care se străduieşte să înveţe cât mai multe lucruri. Materiile mele preferate sunt matematica, limba română şi limba engleză. Pasiunea mea pentru matematică a început încă de când eram micuţ, încercând să număr bomboanele pe care le primeam sau jucăriile preferate. Plecând la şcoală, am început să am tot mai mult curiozitatea să rezolv probleme dificile şi să mă antrenez mereu cu exerciţii. Acest lucru m-a atras foarte mult spre matematică. În acest drum mi-a fost alături doamna învăţătoare care mereu m-a ajutat, m-a susţinut şi m-a încurajat”, a declarat elevul Ianis Buda pentru Pagina Olteniei.

Pe lângă matematică, Ianis cochetează cu poezia și compune, când are timp și inspirație, poezii. O să vă prezentăm una la finalul acestui articol. „Matematica ne ajută să ne dezvoltăm gândirea, logica şi ne este necesară în viaţa de zi cu zi. Este o ştiinţă grea dar frumoasă şi valoroasă. Ea se învaţă şi cu creierul şi cu inima. Am obţinut premii la concursuri şi vreau să câştig în continuare. Îmi doresc să învăţ mai mult şi să fiu din ce în ce mai bun”, a mai spus elevul.
La fel ca mulți alți copii de vârsta lui, Ianis adoră caii: „Ca şi hobby-uri, cel mai mult îmi place echitaţia. Îmi plac foarte mult caii. Sunt prietenii mei. Sunt frumoşi şi inteligenţi. Echitaţia ma relaxează şi este şi un sport fizic şi mental. Îndemn toţi copiii să se împrietenească cu caii”, a spus copilul.

Iubiţi matematica!
de Ianis Buda

Matematica îmi place,
Precum sarea în bucate.
Şi o ştiu de mititel
Sunt un bun învăţăcel.

Matematica ne-nvaţă,
Cum să calculăm în viaţă.
Dacă operaţii ştim,
În viaţă noi nu greşim.

Dragi copii să m-ascultaţi,
Matematică-nvăţaţi!
Este grea dar şi frumoasă
Şi e foarte valoroasă.

Galerie foto



Vizualizări: 1,943

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste