(închide)

Darius Păunescu din Motru, două participări și două medalii la Olimpiada Națională de Lingvistică!

 

Elevul Darius Păunescu, de la clasa a VII-a B a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru, a participat de două ori la Olimpiada Națională de Lingvistică și de fiecare dată a obținut rezultate foarte bune! Lingvistica nu este o materie ușoară, nu se predă la clasă, dar din ce în ce mai mulți elevi sunt atrași de ea și se pregătesc singuri sau cu ajutorul profesorilor de limba română. 

Darius Păunescu este din municipiul Motru și este pasionat de științe sau așa cum singur spune „de materiile care îmi pun mintea la muncă: informatica, fizica, chimia si limba engleză!”. Atât în 2021, cât și în 2022, Darius a aparticipat la Olimpiada Națională de Lingvistică, fiind printre cei mai buni competitori. În clasa a VI-a a obținut medalia de bronz, iar în clasa VII-a medalia de argint! Ambițios, foarte inteligent și mereu dornic să afle lucruri noi, Darius a fost fascinat de lingvistică, materie complexă. A descoperit lingvistica în clasa a V-a, când profesoara de limba română, doamna Ochiană Ionica, i-a propus să participe la olimpiada de lingvistică

„De când eram la clasele primare, am participat la concursuri, cum ar fi: Comper la română, Comper la matematică, LuminaMath, Gazeta matematicii, Festivalul matematicii de la Colegiul Național Spiru Haret din Tecuci, unde am luat premiul III; am participat la Olimpiada de matematică, de latină și nu în ultimul rând la Olimpiada de lingvistică, unde am obținut în clasa a VI-a medalia de bronz, iar in clasa VII-a medalia de argint. Fără ajutorul profesoarei de română -doamna Ochiană - nu puteam descoperi această materie care mă pasionează și îmi da o satisfacție când termin de rezolvat problemele”, a spus Darius Păunescu pentru Pagina Olteniei.

Își dorește ca pe viitor să devină programator. Potrivit profesorilor săi, Darius se descurcă foarte bine la toate materiile, fiind un elev silitor, responsabil, dornic să reușească în viață. De-a lungul anilor de școală a participat la mai multe competiții, plăcându-i cel mai mult limba engleză, fizica, matematica și informatica. „Îmi plac materiile care îmi pun mintea la muncă, cum ar fi matematica, informatica, fizica, chimia și limba engleză, îmi mai plac problemele de logică, puzzle-uri și drumețiile pe munte. Aș dori să devin programator și pentru asta am nevoie să învăț diferite limbaje de programare, de aceea merg la o școală internațională de programare, numită Logiscool, din Drobeta-Turnu Severin. Pe parcursul anului, școala organizează diferite concursuri la care primim premii. La unul dintre concursuri numit Olimpiada Roboților, am reușit să iau locul 3 pe țară și am câștigat un voucher de la Emag”, a mai spus olimpicul Darius Păunescu din Motru.

Galerie foto


Vizualizări: 1,773

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste