(închide)

Medaliată cu bronz la Olimpiada Națională de lingvistică, Timeea a terminat cu media 10 clasa a V-a

 

Dorința de a deveni din ce în ce mai bună la toate materiile o caracterizează pe eleva Timeea Cristiana Andrei din clasa a VI-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 Motru. Media sa finală la sfârșitul clasei a V-a a fost 10 pe linie! Fata spune că mereu l-a avut ca model pe fratele său, eleve al aceleiași unități școlare. A participat la numeroase concursuri școlare și a obținut premii, iar pentru viitor își dorește să devină medic. A obținut medalia de bronz la olimpiada națională de lingvistică, materie care nu se studiază la școală!

Andrei Timeea Cristiana are 12 ani şi este elevă în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială Nr.1 Motru. Este un copil cuminte căruia îi place să citească, să se plimbe cu prietenele şi să se joace cu animaluţele preferate. „Ceea ce mă caracterizează cel mai mult este ambiţia de a deveni din ce în ce mai bună la şcoală, avându-l ca model pe fratele meu şi el elev al acestei şcoli. De la el am învãţat că poţi reuşi dacă iti doreşti cu adevărat şi dacă munceşti foarte mult. Încă de la clasele mici am descoperit tainele matematicii alături de doamna mea învăţătoare, Crăciun Dorina. Dumneaei mi-a insuflat curajul de a participa la concursurile de matematică unde am obţinut mereu rezultate frumoase la nivel judeţean”, a spus Timeea Andrei pentru Pagina Olteniei.

Pasionată de lingvistică 

În clasa a V-a în viața școlară a Timeei a apărut o nouă pasiune: lingvistica! A participat la olimpiada de lignvistică și a obținut medalia de bronz. „Începând cu clasa a V-a o nouă materie a început să mă pasioneze. Continuând firul matematicii, al gândirii logice, doamna profesoară de limba română, Ochiană Ionica,  m-a făcut să descopăr lingvistica. Tot cu ajutorul doamnei profesoare am reuşit să obţin cea mai frumoasă performanţă din viaţa mea de elev de până acum - medalia de bronz la Olimpiada Naţională de Lingvistică. Am trăit cele mai emoţionante momente când am văzut rezultatul, deoarece este o materie care nu se studiază la şcoală şi cu toate acestea are foarte mulţi participanţi. Sunt pasionată de biologie, matematică, materii la care am participat la concursuri îndrumată de doamna Zăvoianu Maria şi de domnul diriginte Pîrvulescu Eduard. Nu am reuşit să mă situez între cei mai buni copii din judeţ, dar asta m-a ambiţionat să învăţ mai mult reuşind să termin clasa a V-a cu media generală 10. În spatele acestor reuşite stau alături de profesorii mei, părinţii mei care mă încurajează şi îmi dau încredere că pot să fiu din ce în ce mai bunî!”, a mai spus Timeea Andrei, eleva olimpică.

Vrea să devină medic

Unele dintre momentele sale preferate la şcoală sunt acelea în care uită puţin de orele clasice şi participă la diverse activităţi: creaţiile de la ora de română cu ocazia diverselor sărbători, proiectele de la orele de franceză şi engleză. „Acele ore mă relaxează, mă fac să mă simt liberă şi mă învaţă să lucrez în echipă cu colegii mei. Planurile mele de viitor nu sunt încă unele foarte clare. Pe moment mi-aş dori să practic medicina, însă mai este mult timp până la terminarea liceului. Acum vreau să descopăr lucruri noi, să mă bucur de momentele petrecute cu colegii de clasă şi să ne facem amintiri frumoase împreună”, a declarat Timeea.

Vizualizări: 1,463

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste