(închide)

Elevă talentată, Mălina Gheorghescu din Ponoarele duce tradiția mai departe. „Cântecul este și va fi mereu, pentru mine, totul!”

 

Mălina Gheorghescu este elevă la Colegiul Tehnologic din Baia de Aramă, județul Mehedinți și iubește muzica populară. Talentată și dornică să devină un cunoscut interpret de muzică populară, Mălina studiază canto cu Georgeta Cornal Enache la Clubul Copiilor Baia de Aramaă, profesoara fiindu-i mereu aproape în momentele în care a avut nevoie de ea.

Mălina Gheorghescu este originară din comuna Ponoarele, loc cu tradiții și obiceiuri care se păstrează cu sfințenie. „Încă de mică, îmi plăcea să cânt, astfel primele mele spectacole se țineau la școala unde învățătoarea m-a descoperit și m-a încurajat să merg pe drumul cântecului. Studiez de 8 ani muzica, la Clubul Copiilor, Baia de Aramă, iar ca profesor coordonator o am pe doamna Georgeta Corlan Enache, care nu este un simplu profesor pentru mine, ci și o a doua mamă. Pentru mine muzica este totul, prin muzică îmi exprim sentimentele, pe muzică plâng, pe muzică râd”, a spus, pentru Pagina Olteniei, solista Mălina Gheorghescu. Anula cesta, chiar înainte de Crăciun, Mălina a reușit să înregistreze o piesă nouă: un frumos colind. „În anul 2020 am reușit cu ajutorul Bunului Dumnezeu să scot un colind nou "Se aud clopoțeii iară", pe care vă invit să-l ascultați, text și linie melodica compuse de doamna Georgeta Corlan Enache. În urmă cu 2 ani, am câștigat în urma unui concurs, o imprimare la Studioul AV STUDIO GROUP, de unde a luat naștere prima mea piesă "Dă nană turmița încoa" textul și linia melodica sunt realizate de doamna Georgeta Corlan Enache. Povestea acestui cântec este una foarte interesantă: a luat naștere dintr-un cântec mai vechi pe care, prin culegere de folclor, l-am auzit la o bătrânică din sat. Nu am putut să pierd momentul, așa că am înregistrat-o cum cânta și i-am arătat-o doamnei”, a mai adăugat solista din Mehedinți. Muzica popular este preferată de toți membrii familiei fetei. Nu mai are niciunul dintre ei talent musical, dar o susțin pe adolescentă. „Dumnezeu m-a înzestrat cu acest talent. Cântecul este și va fi mereu pentru mine totul și vreau să mulțumesc părințiilor și bunicilor pentru susținerea acordată și pentru că fac totul pentru mine și nu în ultimul rând doamnei Georgeta Corlan Enache, căreia îi voi mulțumi mereu și mereu, pentru că merită toate mulțumirile!”, a mai afirmat eleva din Ponoarele.

De când face canto popular, Mălina a participat la numeroase festivaluri și concursuri de folclor. A câștigat și premii, dar, spune adolescenta, a învățat că „a pierde o competiție nu este capăt de lume. Prin muncă, data viitoare vei câștiga!”. „Câteva premii pe care le-am câștigat de a lungul celor 8 ani sunt: Trofeul Festivalului Concurs "Floare de Colț", locul 1 "Fii star in țara ta", locul 1 Festivalul National "Flori de cantec romanesc" si multe alte premii”, a declarant Mălina Gheorghescu.

Galerie foto



Vizualizări: 1,923

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste