(închide)

Asociația Opportunity Club și Spiridușii lui Moș Crăciun,daruri pentru zeci de copii din Gorj

 

„Spiridușii lui Moș Crăciun” este primul proiect derulat de Asociația Opportunity Club, un ONG înființat acum foarte puțină vreme de câțiva oameni cu suflete frumoase. Tinerii care au înființat această asociație își doresc foarte mult să fie schimbarea de care societatea noastră are nevoie, să aducă plus valoare comunității prin proiectele pe care le vor desfășura și prin ideile și principiile pe care le vor promova. Vrei să faci parte din echipa lor? Află mai jos cum îi poți contacta. 

Într-o perioadă în care mulți înființează afaceri pe care și le doresc foarte profitabile, două tinere din Târgu-Jiu și-au dorit să facă lucruri frumoase și să ajute copiii din familii cu dificultăți financiare, din medii defavorizate. Așa că au înființat o organizație non profit pe care au „botezat-o” Asociația Opportunity Club, căci așa cum spunea Einstein „în mijlocul dificultăților stau oportunitățile”! Acum foarte puțină vreme, cele două prietene au pus la punct toate documentele necesare înființării asociației, dar, și mai important, au stabilit care vor fi direcțiile de acțiune, proiectele pe care le vor desfășura în perioada următoare. Și fiindcă sărbătorile de iarnă bat la ușa sufletului, s-au gândit ca primul proiect să fie „Spiridușii lui Moș Crăciun”. „Ho ho ho! Echipa noastră a fost detașată în fabrica de bunătate a lui Moş Crăciun, ajutându-l să citească scrisorile și să împlinească dorințele unor micuți, care de fapt, în cele mai multe cazuri sunt nevoi! Vrei să devii și tu ajutorul lui Moș Crăciun? În perioada 09-25 decembrie 2020, se desfășoară proiectul "Spiridușii lui Moș Crăciun, în acțiune!", care vizează îndeplinirea unor dorințe, respectiv nevoi ale copiilor de la Școala Gimnazială Nr.1 Telești (25 de elevi în total n.red.).

Pașii pentru a fi un ajutor de nădejde al Moșului sunt:

1. Accesează link-ul https://asociatiaopportunityclub.com/blog/f/spiridușii-lui-moș-crăciun-în-acțiune

2. Alegeți o scrisoare, ne sunați să facem cunoștință, pregătiți cadoul, ne vedem să îl preluăm sau mergem împreună să îl livrăm.

3. Cadourile au plecat la drum!

După distribuirea cadourilor, rămâi alături de noi pentru a ne bucura împreună de mulțimea de zâmbete! Bucură-te de magia Crăciunului, făcând fapte bune!”, este anunțul postat de reprezentanții Asociației Opportunity Club pe pagina de socializare. Detalii despre acest proiect găsiți https://asociatiaopportunityclub.com/blog/f/spiridușii-lui-moș-crăciun-în-acțiune dar și pe https://www.facebook.com/asociatiaopportunityclub/about/?ref=page_internal

 Copilașii vor primi vizita lui Moș Crăciun săptămâna viitoare. 

„Suntem părinți și lucrăm în sistemul de învățământ. Totul a pornit din dorința de a face bine, de a putea ajuta și de a putea schimba ceva în viața unor copii din familii și medii defavorizate. A durat până am reușit să avem toate actele pentru ONG, dar în decembrie am putut demara primul proiect. Prin gesturi mici poți aduce fericire în sufletele unor copilași! Exact asta am demonstrat cu acest proiect. Am identificat mai mulți elevi din comuna Telești, le-am spus să îi scrie lui Moș Crăciun și apoi Spiridușii Moșului ne-au contactat. Practic, după ce am primit scrisorile copiilor, le-am postat pe pagina de Facebook a asociației și în foarte scurt timp au apărut personae care au dorit să le îndeplinească dorințele acestor micuți. A fost emoționant, înălțător, să vezi cum oameni pe care nu îi cunoști vor să se implice, să facă o bucurie unor copii. S-au terminat scrisorile și erau persoane care ne întrebau dacă mai sunt, când mai primim alte scrisori”, a spus Ana Mihăilescu, vicepreședintele Asociației Opportunity Club din Târgu-Jiu. Pe lângă copilașii din Telești, Ana Mihăilescu a mai identificat trei familii în satele Pojogeni și Ștefănești din apropierea orașului Târgu-Cărbunești, familii care numără în total nouă copii mici. Așa că un nou proiect a prins contur rapid: „Dăruim cu Zâmbet”. Și cum pe lângă oamenii buni se adună mereu alte persoane cu suflete curate, un prieten al Anei s-a oferit voluntar pentru rolul lui Moș Crăciun. Bucuria copilașilor la vederea Moșului nu poate fi egalată de altă apariție!

 

Astăzi, spiridușii și Moș Crăciun au vizitat familiile din apropierea orașului Târgu-Cărbunești, ducându-le darurile pe care și le-au dorit, daruri strânse în cadrul proiectului „Dăruim cu Zâmbet”. „Copilașii ne-au scris și i-au spus Moșului ce își doresc, dorințe care te impresionează, așa că am mers să le ducem darurile. Am avut o persoană care a achiziționat chiar și un laptop pentru cei cinci copilași ai familiei. Slavă Domnului, am întâlnit foarte mulți gorjeni care și-au dorit să ajute, să se implice, să aducă, pur și simplu, ce își doreau acești copii! Am avut ocazia, alături de Moș Crăciun și ajutoarele lui minunate, să aducem bucurie în sufletele unor familii greu încercate. Ceea ce am văzut și mai ales ceea ce am simțit astăzi, la cele două familii, ne-a făcut să realizăm câte de ușor poți aduce bucuria, făcând fapte bune, dar și cât de important este să apreciem lucrurile simple, să apreciem ceea ce avem!”, a mai adăugat Ana Mihăilescu. Săptămâna viitoare, Moșul și ajutoarele sale vor merge cu darurile la copiii din Telești, care îi așteaptă nerăbdători!

Galerie foto




Vizualizări: 1,027

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste