(închide)

Elevi ai CT Motru, în locul adulților pentru o zi! Încearcă profesia la care doar visau

 

„Ziua Ștafetei” în Motru va fi celebrată într-un mod inedit anul acesta. Potrivit profesorului Mihaela Crăciunescu, 25 de elevi de la Colegiul Tehnic Motru iau locul adulților pentru o zi și încearcă profesia la care doar visau!

În perioada 12-23 noiembrie 2018, pentru a marca Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, Colegiul Tehnic Motru participă la cea de-a V-a ediție a campaniei “Ziua Ștafetei”, o campanie-eveniment initiată de către Fundația Terre des hommes și implementată la nivel național, în cadrul căreia adulții predau ştafeta propriilor meserii unor copii și tineri dornici să le înveţe. Sub umbrela campaniei naționale, 25 de elevi vor fi sprijiniți să devină, pentru o zi, poliţisti, avocați, doctori, asistenți medicali etc.
Drepturile copiilor și tinerilor de a participa la luarea deciziilor în ceea ce le privește viitorul, de a-și exprima propriile opinii și de a fi ascultați de către adulți sunt câteva dintre drepturile lor fundamentale, recunoscute la nivel internațional prin Convenția ONU cu privire la drepturile copiilor, semnată în 20 Noiembrie 1989 și ratificată în România prin Legea nr. 18/1990, la 28 septembrie 1990. „În semn de recunoaștere a acestor drepturi, în luna Noiembrie a fiecărui an (începând din 2012), Fundația Terre des hommes desfășoară campania“Ziua Ștafetei – Acum decideu!” (www.ziuastafetei.ro) prin care copii și tineri din întreaga țară sunt sprijiniți de adulți să-și afirme aspirațiile pentru viitor și să încerce, pentru o zi, profesiile la care visează”, a declarat profesorul Mihaela Crăciunescu. Aceasta și profesorul Nicolae Rușeț sunt coordonatorii la nivel local ai proiectului.

http://www.ziuastafetei.ro/despre-campanie/

"Ziua Stafetei" celebreaza dreptul tuturor copiilor si tinerilor de a participa in societate si se desfasoara in fiecare an in preajma Zilei Internationale a Drepturilor Copiilor. Prima editie a campaniei a avut loc in 2012, fiind inspirata de modelul "Take Over Day" din UK. Initiativa este implementata de Fundatia Terre des hommes Elvetia alaturi de partenerii sai din sectorul public si privat, ce recunosc potentialul deosebit al tinerilor. In 2016, predarea si preluarea stafetei a avut loc in perioada 15-25 Noiembrie. Ca in fiecare an, copii si tineri din intreaga tara au fost sprijiniti sa preia meseria mult visata pentru o zi, iar adultii sunt incurajati sa-i ajute in acest demers, in calitate de coordonatori de grup, mentori si insotitori.

Vizualizări: 539

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste