(închide)

Elevii CT Motru au donat 200 de cărți gorjenilor care au venit la Mall vineri

 

Elevii și profesorii care fac parte din Echipa EUROSCOLA a Colegiului Tehnic Motru au donat 200 de volume de beletristică vineri, la mall, persoanelor pe care le-au întâlnit. Elevii au și discutat despre cărți cu aceia cărora le-au donat și ziua a fost una plină de zâmbete! „Astăzi a fost o zi specială, împreună cu echipa Euroscola am donat 200 de cărți la mall-ul din Tărgu-Jiu. Dacă la început oamenii erau reticenți în a primi cărțile crezând că trebuie să ne plătească după ce au aflat că dorim să donăm o carte pentru educație lucrurile s-au schimbat! Am fost impresionați să vedem multe zâmbete când au primit cărțile, cineva ne-a mărturisit că era pentru prima dată a primit ceva! Nu pot descrie ce am simțit când am văzut câteva persoane care s-au oprit pe bănci și au început să citească cartea primită. A fost o activitate din sufletele noastre pentru cei care au primit cărțile”, a spus Mihaela Crăciunescu, unul dintre profesorii coordonatori EUROSCOLA. Acțiunea de vineri a avut loc în contextul Zilei Educației.

Colegiul Tehnic Motru s-a înscris la proiectul de talie internațională Euroscola, demarat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE) şi Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice (MECS), care se va desfășura sub motto-ul „Educația schimbă vieți”. Elevii de la Colegiul Tehnic Motru își propun să promoveze prin intermediul proiectului Euroscola activitatea și lucrările lui Constantin Rădulescu-Motru, figură marcantă pe plan local, regional și european, prin contribuția directă avută la formarea și consolidarea edu- cației şi coeziunii sociale, care transcende clivajele, barierele, stereotipurile dintre cetățenii comunității europene. Constantin Rădulescu-Motru (n. 15 februarie 1868, Mehedinți, România – d. 6 martie 1957, București, Republica Populară Română), a fost un filozof, psiholog, pedagog, om politic, dramaturg, director de teatru român, academician și președinte al Academiei Române între 1938 - 1941, personalitate marcantă a României primei jumătăți a secolului al XX- lea.

Sub coordonarea profesorilor Mihaela Cristina Crăciunescu și Adela-Lelia Rușeț, elevii de la Colegiul Tehnic Motru își propun ca prin intermediul concusului Euroscola să inter- acționeze cu liderii decizionali la nivel local și regional, pentru a crea un cadru deschis de comunicare și cooperare în vederea promovării și valorificării lucrărilor lui Constantin Rădulescu-Motru. Opțiunea pentru opera și gândirea Constantin Rădulescu-Motru rezidă în influența avută de marele gânditor la formarea unei educații centrate pe valorile și principiile predominante la nivel european.

Galerie foto



Vizualizări: 476

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste