(închide)

In zeci de şcoli din Gorj nu s-au terminat lucrările de reabilitare!

 

În judeţul Gorj, în 19 şcoli nu s-au terminat lucrările de reabilitare. Printre elevii care vor găsi şantiere se află şi cei din comuna Scoarţa. În judeţul Gorj funcţionează 109 unităţi de învăţământ de stat cu personalitate juridică: opt grădiniţe, 15colegii, 18 licee, 68 şcoli gimnaziale, la care se adaugă o unitate de învăţământ special şi patru unităţi de învăţământ conexe. Învăţământul particular este reprezentat prin patru grădiniţe şi cinci şcoli postliceale.

Şcoala Gimnazială Budieni Scoarţa, unde sunt înscrişi aproximativ 130 decopii. Aceştia vor găsi şcoala în plin şantier, scrie Mediafax. „Suntem în reabilitarea unei şcoli care e finanţată şi e în lucru, care va avea şi o toaletă în interiorul şcolii, adică lipită de şcoală, e P+1, va avea acces şi partea de sus, etajul şi parterul. Se lucrează la ea, s-a făcut acoperişul, acum lucrează la anvelopare şi într-o lună, o lună şi jumătate va avea şi toaletă ataşată de şcoală. Nu e nicio problemă. Este toaletă veche, în care am asigurat apă, are tot ce trebuie. Copiii vor intra la şcoală doar pe partea din faţă, supravegheaţi de profesorii şi învăţătorii de serviciu, deci şcoala începe fără probleme. Va fi curăţenie generală, şi în curte, va dispărea tot, moloz, scânduri. Nu va afecta cu nimic, şcoala va începe normal. Şcoala are două intrări, ei vor intra prin faţă, restul lucrărilor vor fi cu bandă specială, supraveghere din partea profesorilor de serviciu. Avem în jur de 130 de copii. Valoarea investiţiei este de aproximativ şase miliarde, în bani vechi", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarţa. O altă şcoală, din aceeaşi comună, va intra în reabilitare. Lucrările nu au început, deocamdată.

O altă unitate de învăţământ în care se fac investiţii este Şcoala Gimnazială Alexandru Ştefulescu din Târgu-Jiu, unde lucrările de extindere au început anul trecut, urmând ca noul corp să fie finalizat până în luna decembrie. În prezent se lucrează la etaj, acolo unde vor fi amenajate două săli de clasă.

La Şcoala Gimnazială George Uscătescu, din oraşul Târgu-Cărbuneşti, se construieşte un nou corp de clădire, care va avea nouă săli de clasă, în special laboratoare şcolare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Vizualizări: 622

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste