(închide)

Sofia Chiţoran, cel mai în vârstă angajat din Gorj, a reînceput serviciul!

 

Sofia Chiţoran, bătrâna în vârstă de 83 de ani, care este cel in vârstă angajat din judetul Gorj, va continua să muncească şi în anul şcolar 2019-2020. Aceasta are un contract de două ore pe zi la unitatea de învătământ. Batrana este femeie de serviciu la grădiniţa din localitatea Leurda, care aparţine de municipiul Motru, din judeţul Gorj, si a revenit de astazi, 9 septembrie, la serviciu spre bucuria parintilor si prescolarilor, dar si a dascalilor.

După ce povestea Sofiei Chiţoran a fost prezentată în mass-media, a fost concediata,  pe motiv că era prea bătrână să muncească şi că primea si o pensie de câteva sute de lei de la CAP. A urmat un val de critici din partea opiniei publice, iar, la scurt timp, Sofia Chiţoran a fost reangajată. Ea s a bucurat foarte mult, caci pentru Sofia Ciţoran, grădiniţa este a primsa sa casă! Bătrâna a venit  chiar şi în vacanţă să se ocupe de unitatea de învăţământ. „La grădiniță este prima mea casă, nu a doua. Am 41 de ani de când sunt la grădinița aceasta. Eu mă simt bine și sunt încă în putere. Îmi doresc să vin în continuare și să am grijă de grădiniță, pentru că îmi sunt dragi copiii și sunt o bucurie pentru mine. Și acasă fac treabă. Mulg vaca, pregătesc mâncarea, pentru că am un copil bolnav, și fac curățenie. (...) Mergeam la CAP la animale cand lucram la CAP și veneam și la grădiniță. Am muncit toată viață. (...) Şi în vacanţă merg la grădiniţă. Mai fac curat prin curte, nu pot să stau aşa. Mai vin copiii să se joace şi trebuie să am grijă să nu spargă geamurile. Trebuie să dau cu sapa la flori, să fie frumos pe afară. În septembrie, când începe şcoala, vin înainte şi ştergem geamurile, facem curat peste tot, în interior. Focul îl facem din octombrie“, a povestit îngrijitoarea Sofia de la Leurda.

Acum, la inceputul noului an scolar, bunica Sofia, aşa cum o alintă copiii, a făcut curăţenie generală la Grădiniţa cu Program Normal Leurda din oraşul Motru cu ajutorul rudelor sale şi este nerăbdătoare să fie din nou în mijlocul copiilor. De 40 de ani, bunica Sofia îşi începe programul, la Grădiniţa cu Program Normal Leurda, din oraşul Motru, în fiecare dimineaţă, înainte de ora 7.00. În tinereţe, aceasta a muls vacile la CAP-ul din localitate şi are acum o pensie de aproximativ 600 de lei. Pentru munca de la grădiniţă, femeia primeşte  440 de lei. Iarna, bătrâna îngrijitoare vine în fiecare dimineață la ora cinci ca să facă focul, iar când este ger trece chiar și seara.  Bătrâna a primit de la medic aviz pe o perioadă de șase luni că poate să muncească, dfar in luna octombrie trebuie să meargă din nou la un control.

Galerie foto


Vizualizări: 1,318

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste