(închide)

12 elevi vor învăţa în şcoala din Săcelu reabilitată cu 500.000 de lei

 

O şcoală din comuna Săcelu, judeţul Gorj, în care s-au investit 500.000 de lei, după ce anul trecut a luat foc, va funcţiona cu o singură clasă, în regim simultan, formată din 12 elevi, în ciclul primar. Cu un număr mic de şcolari se confruntă şi celelalte două unităţi de învăţământ din localitate, scrie Mediafax.

În comuna Săcelu din judeţul Gorj sunt trei şcoli, două primare şi una gimnazială, la care sunt înscrişi în total aproape 90 de elevi.

12 copii de vârste diferite vor învăţa într-o singură clasă la Şcoala Primară Maghereşti, structură a Şcolii Gimnaziale Săcelu. Unitatea de învăţământ a fost distrusă în luna ianuarie a anului trecut, în urma unui incendiu, fiind cheltuită suma de aproximativ 500.000 de lei pentru reabilitare.

Tot 12 elevi vor învăţa, în regim simultan, şi la Şcoala Primară Hăieşti din comună.

 
 
Autorităţile spun că una dintre cauzele pentru care sălile modernizate vor rămâne goale este plecarea în străinătate împreună cu părinţii a celor care frecventau şcoala.

„Se diminuează din ce în ce mai mult numărul elevilor. Am avut ani când în clasa a V-a nu a fost niciun elev. La ora actuală este clasa a VII-a în care nu există elevi. De aceea s-a recurs la învăţământul simultan, nu este altă variantă. Mulţi au plecat în străinătate, copiii i-au urmat, au mai plecat pe la oraş, alţii preferă să facă naveta la alte şcoli. Avem trei şcoli, una este deja închisă, Blahniţa de Sus este închisă. Mai sunt trei şcoli la ora actuală: două primare şi una gimnazială, I-VIII", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gheorghe Dumitrelea, viceprimarul comunei Săcelu.

Edilul susţine că toate cele trei şcoli din localitate au fost reabilitate, iar comasarea ar duce la degradarea clădirilor modernizate pentru elevi.

Vizualizări: 424

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste