(închide)

Femeie din Jupânești, cercetată după ce și-ar fi ucis bebelușul

 

Procurorii gorjeni cercetează un caz de pruncucidere în județul Gorj. O femeie din comuna Jupânești este suspectata că și-ar fi ucis bebelușul și l-a aruncat la câini. Copiii femeii au povestit acest lucru la școală, iar profesorii au sesizat poliția.  „Copiii au povestit că mama lor a fost însărcinată, a născut acasă și a dus bebelușul în pod. Spuneau că ea chiar l-ar fi omorât, l-ar fi pus într-o postavă în podul casei și după ceva timp au mai găsit doar sânge în pod. Eu, 80-90% tind să-i cred pe copii și nu cred că au vrut să spună. Eu cred că mai mult le-a scăpat treaba asta. Sunt niște copii foarte izolați, retrași și timizi. Nu prea vorbesc. Au fost luați de Poliție și duși la centrul din Târgu-Cărbunești”, a spus Cristian Diaconescu, directorul școlii din Jupânești.

“În seara zilei de 5 Martie 2019, lucrători de poliție au adus la centrul nostru de la Târgu-Cărbunești un băiat și două fete, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Părinții și-au dat acordul pentru plasament în regim de urgență. Imediat, copiii au fost incluși intr-un program de consiliere psihologică. În prezent se face o evaluare în teren, la familie, împreună cu autoritățile locale; în funcție de rezultate, vom face mai departe propuneri”, a transmis Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.Atât copiii, cât și părinții, își doresc revenirea in familie.

Femeia spune că acuzațiile nu sunt adevărate: „Nu este adevărat. Am fost la Parchet. M-au chemat domnii procurori. Am spus că nu este adevărat. Să vină și să ancheteze. Eu am mai rămas însărcinată după cei patru copii, dar am făcut avort la spital, la Târgu-Cărbunești. Nici vorbă să nasc acasă ori să omor copilul! Cum să omor eu un copil?”.

Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Județean Gorj, a confirmat că a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie și se fac cercetări. Părinții au fost audiați în cursul zilei de joi.

Vizualizări: 347

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste