(închide)

Foști elevi ai CNSH, acum adulți de succes, au dezbătut problema „exodului intelectualilor”

 

Colegiul național „Spiru Haret” din municipiul Târgu-Jiu face parte din programul EPAS-“Școli -Ambasador ale Parlamentului European”. În cadrul acestui program, de-a lungul acestui an școlar, sunt desfășurate numeroase activități, elevii fiind Ambasadori juniori ai colegiului. Ultima activitate organizată a fost cea de zilele trecute, și anume “From brain drain to brain gain”.

Elevii Colegiul National "Spiru Haret" (CNSH) se implică activ în proiectul/programul  "EPAS- Scoli-Ambasador ale Parlamentului European", avand mai multe actiuni pentru promovarea valorilor Uniunii Europene, in drumul lor spre titlul de "școală ambasador"! În cadrul ultimei activități desfășurate - “From brain drain to brain gain”- elevii Ambasadori Juniori - Colegiul Național “Spiru Haret” Târgu Jiu, coordonați de dna Ambasador Senior, Elena Găvan, au dezbătut problema ”exodului intelectualilor”. „Le mulțumim pentru prezența alături de noi foștilor noștri elevi, Denisa Zătreanu și Bogdan Criveanu, care ne-au împărtășit din experiența lor în domeniul IT și i-au încurajat pe cei prezenți să profite de oportunitățile de studiu și muncă pe care Uniunea Europeană le oferă tinerilor. La activitate au participat elevii claselor a IX-a G, a X-a C , a XI-a D și a XI- a G”, au transmis reprezentanții CNSH Târgu-Jiu. 

DE ASEMENEA, ÎN LUNA MARTIE, ELEVII Ambasadori Juniori - Colegiul Național “Spiru Haret” Târgu Jiu au fost timp de o săptămână ghizii elevilor colegiului nostru, cu ocazia găzduirii expoziției “Mom, I don’want war!”(“Mami, nu vreau război!”), expoziție organizată de Institutul de Cercetare, Dezvoltare și Inovare, din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în parteneriat cu Institutul Polonez din București.

Proiectul „Mom I see war” a fost lansat pentru a arăta războiul prin ochii copiilor din Ucraina şi pentru a atrage atenţia comunităţii mondiale asupra invaziei brutale a Rusiei.

Ambasadorii Juniori le- au prezentat colegilor efectele negative ale războiului precum și măsurile luate până în prezent de Uniunea Europeană pentru pentru susținerea Ucrainei

Vizualizări: 272

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste