Frumoasă și talentată, motreanca Andreea Croitoru te cucerește cu vocea sa: „Nu aș fi eu fără muzică!”

 

Muzica o definește și spune că simte o bucurie imensă când cântă fie pentru ea, fie pentru alții! Andreea Croitoru își va celebra majoratul la vară și își face planuri legate de viitorul academic, cel de după absolvirea Colegiului Național „George Coșbuc” din municipiul Motru. Pasiunea pentru muzică va face mereu parte din viața sa, însă la facultate se va axa pe limbi străine. „Îmi doresc foarte mult să activez în domeniul muzicii pe viitor, dar vreau mai întâi să îmi finalizez studiile și să urmez facultatea de limbi străine din Cluj, pentru că asta este o altă pasiune a mea!”, spune adolescenta din Motru.

Face parte dintr-o familie de oameni simpli și muncitori, care au învățat-o să facă diferența dintre bine și rău, care i-au spus să își ajute semenii și care i-au promis că mereu o vor sprijini! Se descrie ca fiind o norocoasă, mai ales din acest punct de vedere! Andreea Croitoru are 17 ani și este elevă a Colegiului Național „George Coșbuc” din Motru. Pe viitor își dorește să studieze limbi străine la Cluj-Napoca, la una dintre cele mai prestigioase universități din România. Andreea este pasionată de muzică și spune că aceasta o definește. „Părinții mei sunt cel mai mare suport emoțional și material pe care l-aș putea avea. Avem o afacere de familie, o frizerie, și tata lucrează în străinătate, însă vine foarte des acasă și toți trei avem o legătură foarte strânsă. Sunt singurul lor copil și mi-au oferit o atenție deosebită pe toate planurile. Mi-au spus de când eram micuță că indiferent de ceea ce fac, atâta timp cât îmi place, ei mă vor susține. Vreau să mă specializez pe engleză-franceză, iar în facultate voi studia o a treia limbă mai puțin vorbită, cum ar fi japoneza sau finlandeza, dar încă nu m-am hotărât”, a spus Andreea pentru Pagina Olteniei.

Pasiunea sa pentru muzică o are de când era mică și spune că a moștenit talentul de la mama sa. Cânta prin casă, apoi a început să participle la diverse competiții și apoi, sfătuindu-se cu părinții săi, a decis să urmeze cursuri de canto. Așa a ajuns Andreea Croitoru să urmeze cursuri de canto cu un om cu totul deosebit, un profesionist desăvârșit care a sprijinit-o mereu: profesorul Dan Posescu de la Filarmonica din Craiova. De doi ani de zile Andreea ia aceste cursuri și evoluția sa a fost extraordinară! Muncește foarte mult, se împarte excelent între muziă și școală, pentru că își dorește să aibă succes pe ambele planuri. „De când mă știu mi-am dorit să fiu în centrul atenției și cântam fără încetare! (…) o parte din mine își dorea foarte mult să fie în fața reflectoarelor. (…) Norocul nostru a fost că am dat peste cel mai bun profesor cu putiință, domnul profesor de la Filarmonica din Craiova, Dan Posescu, care are un palmares impresionant în domeniul muzicii și teatrului. A avut ocazia să întâlnească și să lucreze cu mari personalități, una dintre ele (personalități) fiind chiar Silviu Purcărete. Între noi s-a stabilit o relație foarte puternică și îl consider pe domnul profesor un prieten căruia îi datorez tot succesul meu”, a declarat Andreea Croitoru. 

Modelele talentatei cântărețe nu sunt din România

Deși este adolescentă, motreanca spune că nu apreciază prea mulți artiști contemporani din țara noastră, căci „nu promovează genul de muzică pe care eu îl admir și vreau să îl transmit mai departe”. Amy Winehouse, Elvis Presley, Christina Aguillera și trupe precum ACDC, Bosquito, Queen sunt artiști pe care eleva îi trece pe lista personalităților-model. „Muzica mă relaxează, ca pe orice ființă umană presupun. Energia cu care mă încarc atunci când cânt altor persoane e incomparabilă. Pe scenă am parte de o adrenalină care a devenit ceva indispensabil. Nu aș fi eu fără muzică și toți cei care mă cunosc știu asta. Mă axez pe muzica ușoară, dar îmi place să mai cânt doine din când în când. O apreciez foarte mult pe Maria Tănase, ba chiar am câștigat și câteva premii cu doina ei, “Blestem”. Am multe trofee și medalii la diverse festivaluri, însă cel cu care mă mândresc este cupa câștigată la un festival din Craiova, care a fost câștigat în anii trecuți de Nicole Cherry și Teo Rose”, a afirmat adolescenta talentată. Costumul popular înseamnă mult pentru elevă, așa că a păstrat cu sfințenie câteva piese de la străbunica sa. Unele dintre ele au peste 100 de ani, așa că Andreea are mare grijă de ele. A recondiționat și rochia de mireasă a străbunicii sale: „(…) o mai port pe la diferite concursuri. În felul acesta simt că încă trăiește prin mine și îmi este alături în momente importante ale vieții mele”.

Coverul „I’ll take care of you”, ultima sa realizare!

Andreea Croitoru încă nu și-a lansat propriile melodii, dar are în lucru un astfel de proiect, care o bucură. În lunile ce vor urma va colabora cu un compozitor. Pe canalul său de Youtube o puteți asculta, însă, căci a postat două cover-uri foarte bine interpretate și asupra cărora și-a pus și amprenta! Nu te mai saturi ascultând-o cântând și îți dai seama încă de la primele versuri că marea sa pasiune va fi mereu muzica! Se transpune cu toată ființa în ceea ce face și transmite ascultătorilor emoții pe care nu mulți artiști sunt capabili să le „emane”.  „Am și două coveruri pe canalul meu de Youtube, ultimul se numește „I’ll take care of you”, căruia i-am făcut și un videoclip. Vă invit să îl vizionați! A durat câteva luni până să îl putem scoate, dar a meritat. (…) Pot să cânt ambele genuri de muzică, dar mă pliez mai bine pe muzica ușoară, mă reprezintă mai bine!”, a spus, în încheiere, frumoasa și talentata Andreea Croitoru din Motru.

Ascultați cover-ul Andreei Croitoru AICI !

O veți înțelege mult mai bine ascultând-o cântând! Și veți aștepta cu nerăbdare următoarele sale melodii!

Galerie foto





Vizualizări: 11,232

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste