(închide)

Fostă elevă a CNSH, Bianca Epistatu studiază Dreptul Internațional în Olanda: „Este o provocare să fii student într-o altă țară !”

 

Târgujianca Bianca Orzoi Epistatu a absolvit Colegiul Național „Spiru Haret” și este studentă în cadrul programului de International and European Law de la University of Groningen, Olanda, unde a aplicat cu sprijinul UNIVERSALIO. „Știind că în Olanda se află Curtea Internațională de Justiție și este o țară orientată spre relații diplomatice internaționale, am luat decizia de a studia drept aici. International and European Law nu este potrivit doar pentru cineva care dorește o carieră în domeniul dreptului la un nivel mai înalt față de cel național, dar face parte din categoria programelor de studiu care iți oferă o perspectivă amplă și necesară despre cum funcționează cele mai importante organizații din lume, precum Uniunea Europeană, Națiunile Unite, NATO”, a spus studenta Bianca Epistatu pentru https://www.universalio.ro

Din 2011, UNIVERSALIO oferă consiliere personalizată pentru admitere la universități de top din ţări precum Marea Britanie, Olanda, Franța, Danemarca, Germania, Canada, Suedia sau Emiratele Arabe Unite. Ajutorul UNIVERSALIO nu se limitează la pregătirea celor mai eficiente documente pentru dosarul de aplicație, ci include și identificarea oportunităților de dezvoltare personală pentru a crește șansele de admitere ale fiecărui aplicant. Aplicanții UNIVERSALIO au devenit studenți la universități precum Oxford, Cambridge, Imperial College London, UCL, Edinburgh, Manchester (în Marea Britanie), Amsterdam, Rotterdam, Maastricht (în Olanda), Sciences-Po, Sorbona, Strasbourg (în Franța), alături de multe alte universități de top din întreaga lume. UNIVERSALIO este un program al Grupului EDUCATIVA.

Târgujianca Bianca Epistatu a ales să studieze Dreptul Internațional și European la Universitatea din Groningen, Olanda, una dintre universitățile importante din Europa. În timpul liceului, la Colegiul Național Spiru Haret din Târgu-Jiu, Bianca a fost un elev model, implicat în multe activități extracurriculare, precum: a deținut o importantă funcție în Consiliul Elevilor, a făcut voluntariat la Biblioteca Județeană, a fost cercetaș. De asemenea, pe lista de reușite ale actualei studente se află și înființarea Clubului de lectură „Necuvinte Potrivite”, cu ajutorul Consiliului Elevilor și al profesoarei Elena Găvan. A participat la Olimpiada de Oratorie și a obținut premiul II, a fost mereu apreciată de profesorii săi pentru implicarea de care a dat dovadă mereu. De mică a știut că va alege să studieze Dreptul și înclină spre o carieră în procuratură sau avocatură. A ales să studieze în Olanda, pentru că și-a dorit să cunoască „cât mai multe modalități de predare, de abordare a diferitelor probleme cotidiene și mă gândesc la această plecare ca la o experiență ce mă va ajuta semnificativ în devenirea omului complet la care visez” (așa cum spunea într-un interviu pentru Cult-ura.ro). 

A aplicat prin intermediul UNIVERSALIO și consiliată de cei mai buni specialiști, a reușit și a fost admisă la Universitatea din Groningen, Olanda. „Aș recomanda oricărui elev care dorește să aplice în Olanda sau în orice altă țară, faptul ca va trebui să fie pregatit să aibă parte de experiențe din toate categoriile, care nu vor face altceva decât să îl definească mai târziu. Este o provocare să fii student într-o altă țară din multe motive. (...) Însă decizia de a studia într-o altă țară îți va dezvolta flexibilitatea pentru situații noi, îți va extinde orizonturile și îți vei da seama că oamenii nu sunt chiar atât de diferiți pe cât crezi, poate ai fi surprins de câte puteți avea în comun”, a spus Bianca pentru UNIVERSALIO - accesați Universalio și veți putea citi întregul interviu. Merită!

Galerie foto


Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste