Șefă de promoție a Centrului de Perfecționare Medico-Militară Sibiu, sergentul (Med.) Alexandra Buţică a primit o importantă distincție

 

O gorjeancă ambițioasă și pasionată de ceea ce face a primit astăzi, 21 februarie, Emblema de Merit Știința Militară clasa a III-a! Alexandra Buțică este din Târgu-Jiu și a avut rezultate excepționale în timpul pregătirii profesionale de la Centrul de Perfecţionare Medico-Militară Sibiu. Tânăra gorjeancă este șefa promoției de anul acesta a absolvenților de la Sibiu, fiind repartizată, după absolvirea cursurilor de la Sibiu, la Aviație-Medevac-evacuare medicală, la Constanța. Astfel, gorjeanca a mai bifat o reușită profesională, obținută prin multă muncă! 

Într-o atmosferă de bucurie, la Sibiu, a avut loc ceremonia de absolvire a “Cursului de formare a subofiţerilor în activitate pe filiera indirectă – serviciul medical”, promoţia „General Ioan Emanoil Florescu” la Centrul de Perfecţionare Medico-Militară. Colonelul Chelu Marius, locţiitor pentru probleme de stat major la Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu “Dr. Alexandru Augustin”, a conferit din partea șefului Direcţiei medicale, Emblema de Merit Ştiinţa Militară clasa a III-a, sergentului (Med.) Buţică A. Maria-Alexandra – şeful promoţiei. Tânăra gorjeancă a primit această distincție ca și recunoaştere a performanţelor şcolare şi a efortului depus în procesul de instrucţie şi învăţământ. Misiunea de bază a acestei instituții este formarea subofițerilor sanitari pe filieră indirectă și perfecționarea pregătirii acestora. Alexandra este o luptătoare, o tânără  ambițioasă și inteligentă care poate fi dată ca exemplu elevilor de astăzi. Admiterea la Centrul de Perfecționare Medico Militară Sibiu nu a fost ușoară, iar cele câteva luni de pregătire au fost cu adevărat intense, însă Alexandra nu a precupețit niciun efort pentru a deveni din ce în ce mai bună! Drept urmare, a reușit să finalizele cele șase luni de pregătire ca șefă de promoție!

Trei module de pregătire intensă

Cursul de formare a subofițerilor pe filieră indirectă cuprinde trei module, primul fiind destinat pregătirii militare de bază, unde cursanții dobândesc cunoștințele militare și își formează deprinderile de luptători. Cel de-al doilea modul este pe specialitatea medicală, care vizează atribuțiile de subofițer sanitar în unitățile militare sau în spitalele militare. În perioada 3-7 februarie cursanții Centrului de perfecționare medico-militară Sibiu, din cadrul Cursului de formare a subofițerilor în activitate pe filiera indirectă - serviciul medical, specialitatea - sanitar, seria 16.09.2019 - 21.02.2020, au finalizat modulul al III-lea de instruire. Acest ultim modul a fost destinat pregătirii de specialitate, iar rezultatele obținute sunt garanția că noua promoție de subofițeri sanitari a atins nivelul de instruire stabilit prin obiectivele cursului. După o perioadă de cinci luni de instruire, militarii și-au format deprinderi temeinice pentru a fi în măsură să-și îndeplinească atribuțiile specifice serviciului medical din cadrul formațiunilor medicale/sanitare din M.Ap.N., în care au fost repartizați la finalul absolvirii. 

Centrul de Perfecţionare Medico-Militară Sibiu, instituție de prestigiu

A fost înființat  pe 1.01.2020, prin transformarea și redimensionarea Secției instruire și perfecționare medico-militară. Activitatea de perfecţionare medico-militară se desfășoară în garnizoana Sibiu. Continuator al tradițiilor Școlii militare de subofiţeri sanitari, înfiinţată la data de 1 decembrie 1966 și ale Secţiei de pregătire şi perfecţionare a subofiţerilor sanitari şi de pregătire a ofiţerilor medici în rezervă, centrul a avut de-a lungul timpului mai multe locații, denumiri și subordonări. Centrul de perfecţionare medico-militară Sibiu este structură subordonată Direcției medicale a Ministerului Apărării Naționale, care asigură la pace, formarea profesională inițială/continuă prin cursuri ale ofiţerilor, subofiţerilor, gradaţilor şi soldaţilor profesionişti, în activitate, a rezerviştilor voluntari în arma/serviciul medical, specialitatea militară sanitar. 

Galerie foto






Vizualizări: 7,206

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste