(închide)

Gorj: Tatăl său a decedat în timpul unei misiuni! Fiul a ales aceeași carieră

 

Un tânăr polițist, al cărui tată a decedat la locul de muncă-în timpul unei misiuni, a fost angajat la Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, fără a mai susține concurs potrivit prevederilor Ordinului M.A.I. 35/2014. Angajarea sa vine după ce tatăl lui, fost polițist, a murit împușcat în cap în timpul unei patrulări acum mai bine de două decenii.  

Potrivit IPJ Gorj, tragicul incident s-a întâmplat în septembrie 1992, atunci când, polițistul (tatăl actualului angajat n.red.), în vârstă de 35 de ani, își executa serviciul de patrulare pe raza municipiului Târgu-Jiu. Într-o noapte, se afla pentru control, la sediul unei bănci, din localitate. Și-a anunțat prezența bătând în geamul de la camera paznicului de serviciu, folosind expresia ”POLIȚIA”. Era însoțit de doi sergenți jandarmi. „În momentul următor, speriat și derutat, a apărut în cadrul ferestrei, paznicul din interior, care a tras două focuri de armă, cu pistolul din dotare. Primul glonț l-a lovit pe plutonier în cap. În zadar, a fost transportat polițistul la spital, pentru că decesul se produsese imediat după incident. A lăsat în urmă o soție îndurerată de suferință și un copil, de numai 4 ani. Pentru devotamentul cu care a acționat în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, dăruirea și spiritul de sacrificiu dovedit, în întreaga activitate, plutonierului i s-a acordat, post-mortem, gradul de căpitan, prin ordinul ministrului de interne”, a transmis IPJ Gorj printr-un comunicat de presă.

La mai bine de 26 de ani de la decesul tatălui, fiul său Ion Orăscu, a ales meseria de apărător al legilor țării. Tânărul Ion Orăscu, în vârstă de 30 de ani, beneficiază de prevederile Ordinului M.A.I. 35/2014, privind măsurile  de sprijin acordate polițiștilor încadrați într-un grad de invaliditate și familiilor acestora, precum și familiilor polițiștilor decedați și a fost încadrat direct, începând cu data de 22 mai, la același loc de muncă, unde și-a desfășurat activitatea și tatăl său, respectiv Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,043

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste