(închide)

În premieră, primul festival de artă stradală din Gorj: Zidurile din Târgu-Jiu prind viață!

 

Strad'Art este primul festival internațional de artã urbanã din Târgu Jiu și are loc în orașul lui Brâncuși în perioada în perioada 22-28 iulie. Evenimentul își propune promovarea culturii stradale și a dialogului ei cu comunitatea locală, precum și regenerarea spațiului urban prin intermediul artei. Un alt scop al festivalului de la Târgu-Jiu este acela al educării cetățenilor prin intermediul artei și dezvoltarea conștiinței pentru valorile artistice.

Arta stradală este forma de cultură (artistică) care a luat „cu asalt” zidurile mai multor clădiri din orașe precum București, Craiova, Iași, Timișoara, acum fiind rândul municipiului Târgu-Jiu! Astfel, în orașul lui Brâncuși are loc în această perioadă primul festival de artă stradală! Partener media al evenimentului este Radio Kiss FM.

Tema festivalului este INFINITUL, potrivindu-se perfect cu orașul în care se desfășoară. Operele realizate sunt de mari dimensiuni, spectaculoase, iar frumosul este apanajul multor ore de lucru în fața peretelui!

Zidurile a 8 clădiri din municipiu vor prinde viață, cu ajutorul talentaților artiști invitați: Farid Rueda din Mexic (a realizat mai multe picturi murale în New York, Mexico City, Bogotà, Moscova, Paris), Milano și Endo din Serbia, artiștii români Kero și Ocu, Pisica Pătrată (fondatorul Muzelui Benzilor Desenate), artiștii de la Kaps Krew din Iași, Cristian Scutaru, Andreea Toma și Florin Radu. Grație talentului lor incredibil și a imaginației debordante, opt clădiri din municipiul Târgu-JIu vor avea o cu totul altă față! Astăzi, în prima zi a Festivalului Strad'Art a fost realizată prima operă în Parcul Central, mai exact pereții Amfiteatrului din parc arată incredibil și vă invităm să vizitați locul pentru a vă convinge!

Pentru prima ediție, organizatorii alături de artiști, au ales 8 construcții din oraș: Amfiteatrul din Parcul municipal, Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși", Colegiul Național "Spiru Haret" (sala de sport), Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială "Constantin Săvoiu", Sediul Central Salvamont Gorj, Colegiul Tehnic "Ion Mincu", Liceul de Arte Plastice "Constantin Brăiloiu". 

Operele de artă stradală vor fi cu siguranță spectaculoase și vor schimba aspectul zonelor respective! 

Pe durata festivalului vor avea loc expoziții, întâlniri-dialog despre regenerare urbană, proiecții de film în aer liber, ateliere de desen, adresate copiilor din cartierele defavorizate, workshop-uri de graffiti, precum și un tur pietonal ghidat. La finalul festivalului se va parcurge un tur al lucrărilor, pe biciclete. Curatorii festivalului sunt  Adrian Onigași Dana Oniga. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Târgu Jiu. Colaboratori: darcomshop.ro, Varese SA, Molotow România, Belton Molotow, Food Story, Irish Pub Târgu Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 1,454

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste