(închide)

Întâlnire cu tinerii la Parohia Motru II în cadrul concursului „Cum să ne aducem prietenii mai aproape de Biserică"

 

Mai mulți elevi ai Colegiului Național George Coșbuc și ai Colegiului Tehnic din municipiul Motru au participat, sâmbătă, 13 februarie 2021, la prima întâlnire din cadrul concursului eparhial catehetic „Cum să ne aducem prietenii mai aproape de Biserică", de la Parohia Motru II, concurs organizat de Arhiepiscopia Craiovei, prin Sectorul de învăţământ, activităţi cu tineretul şi de catehizare, condus de către Părintele Consilier Gabriel Sorescu.
Alături de preotul paroh Dan Zglobiu și preotul Marius Breană, coordonatorul tinerilor din grupul catehetic „Sf. Cuvioasă Parascheva", ai Parohiei Motru II, cu sprijinul colaboratorilor laici, Lăcrămioara Elena Tudor și profesoara Alina Bălăcean, elevii claselor a III-a și a VIII-a, ai Colegiului Național George Coșbuc însoțiți de învățătoarea Claudia Motîntău și profesoarele Căpățână Delia Cati și Dragomirescu Rodica, (profesoare de religie n.red.) au participat la dezbaterea despre prietenie. Urmând tema concursului catehetic mai sus amintit, preoții alături de cadrele didactice au asistat la activitatea de creație a unui afiș reprezentativ pentru grupul de tineri ai Parohiei Motru II. În timp ce elevii clasei a III-a au reprezentat în imagini frumosul cuvânt al prieteniei, elevii clasei a VIII-a au lucrat la schiță afișului și a mesajului acestuia. După dezbatere tinerii au ales ca sintagma „Prieteni cu Dumnezeu" să îi reprezinte în această activitate de învățare. „Deși nu au putut fi prezenți fizic la această întâlnire, elevii Colegiului Tehnic din Mun. Motru, ai claselor a X-a și a XII-a, sub îndrumarea doamnelor profesoare Morega Ionela Adriana, disciplina Limba Engleză, și Ardeiu Iulica Daniela, disciplina Protecția Mediului, au tehnoredactat afișul de prezentare, după îndrumările colegilor lor mai mici de la Colegiul Național George Coșbuc. Întâlnirile din cadrul acestui proiect Prieteni cu Dumnezeu, vor continua și în sâmbetele următoare, unde tinerii vor lucra împreună cu preoții și cadrele didactice la realizarea unui scurt clip multimedia pentru a promova în mediul online activitățile catehetice din cadrul proiectului Arhiepiscopiei Craiovei Lumina din Lumina", au transmis preoții.
Părintele Marius Breană, coordonatorul grupului de tineri, sub îndemnul: „Prieteni cu Dumnezeu azi, mâine și pentru totdeauna", invită elevii din Motru să participe la aceste activități desfășurate în locașul bisericii Parohiei Motru II. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,010

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste