Iulian Popescu, candidat PNL Gorj: „Mi-am propus să vizitez toate instituțiile CJ Gorj, pentru a cunoaște îndeaproape oamenii și activitatea”

 

Iulian Popescu, unul dintre cei mai buni candidați la alegerile locale, candidează din partea PNL Gorj la Parlamentare. Consilier județean în prezent, din partea PNL, Iulian Popescu spune că își dorește să cunoască îndeaproape activitatea din instituțiile subordonate Consiliului Județean. Drept urmare, Popescu și-a propus să viziteze toate aceste instituții și a început cu cele culturale. Prima vizită a făcut-o la Muzeul „Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbunești și a sesizat o serie de probleme, cărora speră să le găsească rezolvare în cel mai scurt timp. Pentru a face acest lucru, Iulian Popescu a transmis Consiliului Județean Gorj o adresă de informare și câteva solicitări. „Mi-am propus să vizitez toate instituțiile Consiliului Județean Gorj, pentru a cunoaște îndeaproape oamenii și activitatea. Am început cu instituțiile de cultură, domeniu lăsat de obicei la urmă. Ei bine, la Muzeul ”Tudor Arghezi” nu există apă curentă și nici încălzire. La ora la care am ajuns, persoana care se ocupă de muzeu se adăpostea de frig în clădirea Primăriei Târgu Cărbunești. (...) Încă de la intrare se observă o lipsă de investiții. Muzeul funcționează într-o clădire care a fost dispensar, iar camerele găzduiesc lucruri ce au aparținut poetului, de la birou, bibliotecă cu cărți, fotografii, obiecte personale, toate extrem de interesante, dar care nu sunt puse în valoare.
Este necesar să înceapă o colaborare între Muzeul Județean Gorj, subordonat Consiliului Județean Gorj, și Primăria Târgu Cărbunești pentru rezolvarea problemelor legate de utilități și minime investiții. Am și discutat cu primarul Dănuț Birău inclusiv despre schimbarea ușii de la intrare, care spune destul de instituție... Nu caut vinovați, spun doar ce am găsit acolo și cred că nu este nevoie de sume mari de bani, ci mai degrabă de puțin interes. Mi-ar plăcea, de asemenea, ca unele dintre obiectele de la ”Arghezi” să fie expuse curând și în Târgu Jiu”, a spus Iulian Popescu.

COD MANDATAR 11200025

Galerie foto


Vizualizări: 435

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste