Iulian Popescu, PNL Gorj: „Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este o vină colectivă”. Nu a renunțat la proiectul unui nou spital în Târgu-Jiu

 

Iulian Popescu, candidat PNL Gorj la alegerile parlamentare, este de părere că tragedia de la Spitalul Piatra Neamț este un rezultat al proastei guvernări din ultimii 30 de ani. Acesta a declarat la emsiunea „A patra putere” de la Tele3 că „vina este colectivă”. 

„Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este rezultatul a 30 de ani de mediocritate, de lipsă de profesionalism, a unui stil de politicianism cultivat în jurul intereselor de grup și de personale fără să țină cont de interesele cetățenilor. Este o vină colectivă. (…) România are sume importante de cheltuit în sistemul de sănătate, dar banii sunt folosiți pentru cârpeli, nu pentru proiecte de la zero. Am venit cu proiectul construirii unui nou spital aici, la Târgu-jiu și mulți au spus că este un basm. Realitatea ne arată altceva, mulți dintre președinții de CJ aduc în discuție spitale noi, la Bihor, la Brașov, la Iași s-au finalizat studiile de fezabilitate, la Craiova, la Sibiu. Clar se pot finanța astfel de spitale și dacă știm să cerem mai mult, atunci putem ajunge la  avea infrastructură spitalicească la ultimele standarde europene. (…)”, a spus Iulian Popescu. Acesta a mai declarat că a continuat în această perioadă să poarte discuții cu specialiști legat de posibilitatea construirii de la zero a unui nou spital în Târgu-Jiu. Iulian Popescu a prezentat acest proiect în campania sa pentru alegerile locale și, cu toate că au fost voci publice care l-au bagatelizat, conducătorii altor județe precum Bihor, Alba sau Sibiu demonstrează că planul se poate realiza. „Am discutat cu oameni din Ministerul Fondurilor Europene, chiar și săptămâna trecută și m-au întrebat ce se întâmplă cu acest proiect (al Spitalului Târgu-Jiu construit de la zero n.red.). M-am interesat de proiectanți care au proiectat spitalul de la Mioveni. Proiecte s-au făcut la Brașov cu 900 de paturi și 400 milioane euro investiție. Specialiștii spun că costurile pot fi de la simplu la dublu în funcție de dotări. M-am asigurat că putem face acest lucru prin fonduri europene. Am luat pulsul și măsura unor astfel de investiții, știu de unde se pot finanța, discutăm de finanțare prin fonduri europene, programe ale Comisiei europene și avem 1,6 miliarde euro alocate sănătății și încă 1,2 miliarde euro. Fondul de la Reziliență Economică se adresează sănătății, putem accesa. Despre acest proiect al unui Spital nou în Gorj, am vorbit cu specialiștii în calitate de cetățean al Gorjului și de consilier județean”, a declarat Popescu la Tele 3 Media.

Vizualizări: 662

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste