(închide)

Lansare de carte la Muzeul Brâncuși: „Gorjul istoric și pitoresc” de Alexandru Ștefulescu

 

Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație continuă proiectul „Cărțile fundamentale ale Gorjului”. Volumul reeditat „Gorjul istoric și pitoresc” de Alexandru Ștefulescu va  fi lansat  la Muzeul Național Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu.

La împlinirea a 165 de ani de la nașterea istoricului și profesorului Alexandru Ștefulescu, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național Constantin Brâncuși și Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație vă invită joi, 12 mai 2022, ora 17.00, la sediul Muzeului Național Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, Strada Victoriei nr. 2, la evenimentul de lansare a volumului Gorjul istoric și pitoresc de Alexandru Ștefulescu, Editura Muzeul Literaturii Române. Partener principal al evenimentului: Fundația Colegiului Național de Apărare.

La eveniment sunt invitați să participe Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, și Cristian Vasile Petcu, președintele Fundației Colegiului Național de Apărare.

După apariția, în 2020, la Editura Muzeul Literaturii Române, a volumului Istoria Târgu-Jiului, de același autor, proiectul continuă munca de recuperare a scrierilor lui Alexandru Ștefulescu. Reeditarea acestui volum, apărut inițial în 1904, reprezintă un efort de reîmprospătare a memoriei cititorilor, amintind de rolul decisiv pe care l-a avut profesorul în întemeierea Muzeului Gorjului și de importanța lucrărilor semnate de acesta.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste