(închide)

Liceul din Rovinari, implicat într-un important proiect Erasmus+: „A fost o activitate de succes care și-a atins obiectivele”

 

Proiectul Erasmus+ KA 229, The future of education with Youtube- Youtuber a avut o primă mobilitate in perioada 20-24 Septembrie 2021, la instituția coordonatoare Kumluka Sinav College din Antalya,Turcia. Evenimentul Erasmus+ s-a bucurat de o implicare majoră din partea instituțiilor partenere, dar și a oficialităților din Turcia-directori, cadre didactice, elevi, Inspectoratul Școlar, oficialități locale.

Kumluka Sinav College este o instituție școlară privată, una dintre cele mai prestigioase din regiune. Acest proiect Erasmus+ este in domeniul școlar, pe Key Action 2- proiecte de parteneriat strategic care au ca scop dezvoltarea, transferul și implementarea de practici inovatoare, precum și implementarea de inițiative comune in scopul promovării, cooperării, invățării reciproce (peer learning) și schimbului de experiență la nivel european. Scopul proiectului, așa cum se arată și din titlu este promovarea educației folosind platforma media Youtube, însa în scop educațional. Ultimii doi ani afectați de pandemia provocată de virusul Covid-19 ne-a obligat să utilizăm invățarea online pe diverse platforme educaționale. Youtube poate fi utilizat pentru învatarea prin observare, advertising, învățarea limbilor străine, entertainment. Proiectul a fost foarte bine primit in randul elevilor care au invatat cum să utilizeze Youtube in scop educațional, dar și dacă a fi Youtuber este o meserie de viitor sau nu. Au avut loc activități in școală, prezentări, workshop-uri, conferințe de diseminare a scopului și rezutatelor proiectului. În scop cultural, participanții proiectului au desfășurat vizite culturale la Olympos Ancient City, Beimelek lagoon, Myra Ancient City, Kekova Ucagiz Sunken City, Simena City Castle, Rhodiapolis care au contribuit la învatarea despre cultura si istoria nationalității turce. Liceul Gheorghe Tătărescu Rovinari a participat cu o delegație formată din 6 elevi și 2 profesori- Lacramioara Iacob, coordonatorul proiectului și Alexandru Dolcescu, directorul instituției. Rezultatele proiectului, dar și feedback-ul din partea elevilor și tuturor celor implicați ne demonstrează că a fost o activitate de succes care și-a atins obiectivele proiectului Erasmus+ The future of education with Youtube- Youtuber.

Galerie foto



Vizualizări: 1,036

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste