(închide)

Liceul Tehnologic Motru: Va fi înființat un laborator inteligent cu finanțare prin PNRR

 

„Start spre viitor-LTM!” este denumirea proiectului depus spre finanțare prin PNRR de echipa Liceului Tehnologic Motru. Echipa Liceului Tehnologic Motru a fost coordonată de  directorul prof. Rușet Adela - Lelia. În cadrul proiectului va fi înființat un laborator inteligent („smart lab”). Autoritățile și-au dorit ca toți elevii din ciclul liceal din România să aibă acces gratuit la educație digitală avansată, prin înființarea a cel puțin unui laborator inteligent în fiecare liceu, precum și în palatele și cluburile copiilor, pentru îmbunătățirea competențelor digitale avansate ale tinerelor generații încă din școală.

Proiectul este finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ - „Pilonul VI. Politici pentru noua generație; Componenta C15: Educație; Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației; Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ”.

În cadrul proiectului va fi realizat un laborator inteligent (#SmartLab) care va fi un spațiu dotat cu echipamente digitale, care poate susține procesul de predare, învățare, evaluare la toate disciplinele. Tehnologia aplicată și învățarea cu ajutorul proiectelor și problemelor (#ProjectBasedLearning) poate facilita învățarea personalizată.
În cadrul acestui apel, solicitanții eligibili au fost unitățile de învățământ secundar superior, publice sau private acreditate (colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, inclusiv cele cu clase de învățământ dual).
„Succes în etapa de implementare și așteptăm cu drag, atât absolvenții cls. a VIII a în școala noastră începând cu septembrie 2023,cât și pe cei care doresc să studieze la seral!”, transmit reprezentanții Liceului Tehnologic Motru.

Vizualizări: 493

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste