Lucia Tudorache a obținut prima medie din Motru la Evaluarea Națională: „Acest rezultat mi-a dovedit că munca mea nu a fost în zadar!”

 

Adolescenții din ziua de azi nu încetează să ne uimească pe noi, cei trecuți deja prin viață! Este și cazul motrencei Lucia Bianca Tudorache, care a obținut cea mai mare medie la Evaluarea Națională dintre toți elevii din orașul în care locuiește și a învățat: Motru! A muncit constant, la fel ca și alți elevi care au bifat performanțe îmbucurătoare la primul lor examen serios. Olimpica Lucia Tudorache vrea să studieze în străinătate când va fi să susțină admiterea la facultate, dar i-ar plăcea să pună în practică ce va învăța peste hotare tot în România!

Este un adolescent care manifestă dragoste pentru învățătură, care a știut cum să învețe constant și să obțină rezultatele dorite la Evaluarea Națională. Lucia Bianca Tudorache are 14 ani și este din municipiul Motru, a învățat la scoala Gimnazială Numărul 1 Motru și a terminat școala generală cu media 9,99! La Evaluarea Națională, Lucia a luat 10.00 la matematică și 9,80 la limba română, având a IX-a medie pe județ: 9,90. „Au fost niște ani grei, dar și frumoși pe care nu ii voi uita niciodată. Am început sa ma pregătesc la începutul anului pentru evaluarea națională, cu ajutorul profesorilor care m-au îndrumat și mi-au insuflat dragostea pentru învățătură. La matematică mă asteptam să obțin această notă, însă la română am avut foarte multe emoții. Nu ma așteptam să obțin prima medie pe municipiul Motru. Acest rezultat m-a făcut sa ma simt minunat dovedindu-mi ca munca mea nu a fost în zadar. Am obținut 10 la matematica și 9,8 la limba romana. As vrea sa ma înscriu la liceul Ecaterina Teodoroiu la matematică-informatică”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Lucia Tudorache din municipiul Motru.

În anii de școală, Lucia a participat la concursuri și olimpiade școlare, având și rezultate bune. A participat la olimpiada națională de limba franceză și a obținut mențiune specială pe țară. În cursul anilor de liceu își dorește să continue seria rezultatelor bune la olimpiade. „Mi-aș dori sa reușesc din nou la olimpiadele scolarele la fel ca anul acesta. Ma pasionează limba franceza foarte mult reușind sa ma și calific la faza nationala à Olimpiadei de Limba franceza anul acesta unde am obtinut mențiunea speciala. Aceasta pasiune mi-a fost insuflat de doamna profesoara Andrei Jeanina care m-a ajutat și m-a susținut mereu. Îmi place sa citesc, sa fac sport și sa ies cu prietenii”, a declarat adolescenta.

Dezamagită de autoritățile din România

Deși are doar 14 ani, Lucia spune că se simte dezamăgită de oamenii care conduc țara și nu numai, de autorități în general. Din această cauză, visul său este de a studia la o facultate de top din afara țăarii. Visează să se poată întoarce după facultate în România pentru a își ajuta țara și a face carieră aici. Vrea să lucreze în cercetare și spune că este hotărâtă să își îndeplinească visul! „Aș vrea să urmez o carieră în domeniul cercetării, preferabil intr-o alta tara. În Belgia sau în Franta. As vrea sa lucrez în domeniul fizicii. Nu cred ca pot reuși în România deoarece în stadiul în care aceasta se afla țara noastră în momentul de față, când nu inteligenta primează și când se fac alegeri și angajări după alte principia, nu aș putea reuși. Însă, mi-as dori să mă reîntorc dacă situația se va îmbunătăți și să folosesc cunoștințele dobândite în afara pentru a-mi face mândră țara. (…) Nu am nici frați, nici surori. Mama este economista, iar tata este manager, m-au ajutat și m-au sprijinit mereu. Știu ca pot conta mereu pe ei și sunt sigura ca ma vor susține și în continuare. Fără ei nu as fi putut obține aceasta medie la Evaluarea Națională. Le mulțumesc și lor și profesorilor mei!”, a afirmat olimpica Lucia Tudorache din Motru. 

Galerie foto




Vizualizări: 4,309

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste