(închide)

Magda, fiica primarului din Berlești, cea mai mare medie din comună la Evaluarea Națională! A absolvit generala cu 10

 

Rezultatele obținute de Magda Berlescu la Evaluarea Națională, dar și faptul că a absolvit școala generală cu media 10,00 demonstrează că și în mediul rural din județul Gorj există copii excepționali care pun școala pe primul loc! Magda este unul dintre acei elevi care și-a dorit foarte mult să obțină note maxime la Evaluarea Națională. De la Școala Gimnazială Lihulești din comuna Berlești a fost mereu cea mai bună elevă, iar acum a obținut prima medie pe unitate: 9,80 (la limba română a luat 9,60, iar la matematică 10,00). „Pentru aceste rezultate am muncit mult; consider că am avut o ambiție deosebită, iar unul dintre principalii factori a ceea ce am realizat până acum a fost mereu voința!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Magda Berlescu.

Maria Magdalena Berlescu este fiica primarului Iulian Berlescu din comuna Berlești. Copila a pus mereu școala pe primul loc, a învățat foarte bine și și-a dorit ca la Evaluarea Națională, primul său examen foarte serios, să obțină medii maxime! A reușit ceea ce și-a propus luând 9,60 la proba de la limba română și 10,00 la matematică. Așadar, Magda Berlescu a obținut media finală 9,80, cea mai mare medie din comuna Berlești! Aceste rezultate au în spate ani de muncă constantă și dorința de a reuși. Dovadă că Magda a învățat mereu stau și mediile de 10 obținute de-a lungul anilor de școală generală: „Am absolvit Școala Gimnazială Lihulești, din comuna Berlești. La Evaluarea Națională, am obținut 10,00 la matematică și 9,60 la limba și literatura română.  În spatele acestor note se află mult efort, dar și multe satisfacții. Mulțumesc domnilor profesori care m-au sprijinit să ajung aici și tuturor celor care m-au ajutat să fiu ceea ce sunt în prezent. Am obținut media de 9,80 la acest examen, fiind și primul "hop" al vieții mele. Pentru Evaluarea Națională, am depus mult efort și am făcut pregătire cu profesorii de la școala unde am învățat. De-a lungul anilor de generală, am avut numai medii de 10, iar media de absolvire a ciclului gimnazial a fost, de asemenea, 10”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Magda Berlescu, cea mai bună elevă din comuna Berlești.

Planuri de viitor perfect realizabile

Eleva de 10 își dorește să devină profesor, le fel ca mama sa. Ambii părinți i-au servit ca modele de-a lungul anilor și au susținut-o în tot. „A avut mereu medii de 10, nu a fost deloc ușor-a muncit mereu foarte mult. Nu prea mai are timp de copilărie; noi mereu îi spunem să se mai joace, dar ea ne spune că are obiective mai importante! Suntem foarte mândri de ea! La Școala de la Lihulești nu am avut până acum elevi care să meargă la olimpiade județene și naționale și cu rezultate așa bune. Este comoara noastră Magda, un copil exemplu și îi vom fi mereu alături!”, a declarat Iulian Berlescu, primarul comunei Berlești. Anii de liceu, Magda își dorește să îi petreacă la Târgu-Jiu, la una dintre cele mai bune unități școlare: „Aș vrea să merg mai departe la Colegiul Național Spiru Haret, din municipiul Târgu-Jiu, pe profilul matematică informatică bilingv engleză. Încă nu sunt pe deplin sigură de această hotărâre, dar, până la opțiuni, voi lua decizia definitivă. Aș vrea să devin profesoară de limba engleză și limba română, pentru a transmite mai departe cunoștințele mele! Familia mea m-a susținut la orice pas, m-au sprijinit de fiecare dată și m-au ajutat să trec peste orice obstacol. Tatăl meu este primarul comunei Berlești, iar mama mea este profesoară de limba română. Bineînțeles, profesiile părinților mei nu au contribuit la performanțele mele. Sunt mândră că sunt fiica lor pentru că mereu m-au susținut și mă iubesc necondiționat”, a declarat olimpica din Berlești.  

De-a lungul anilor de școală, Magda Berlescu a fost singurul elev din comună care s-a calificat la olimpiade naționale și diverse concursuri. „Am mers la multe concursuri și olimpiade, printre care și la Iași, la Concursul Transcurricular de lectură și Interpretare "Ionel Teodoreanu". Și la engleză am fost la concursuri și olimpiade, iar la Concursul de limba engleză "Value your English" am reușit să câștig o Mențiune în clasa a cincea, pe județ, iar în clasa a șasea, premiul al doilea, pe județ. Profesorii și familia m-au susținut pe parcursul acestor ani de școală pentru a avea aceste rezultate, oferindu-mi toate cunoștințele necesare și condițiile necesare. Le mulțumesc foarte mult familiei mele și profesorilor și le sunt profund recunoscătoare!”, a mai afirmat micuța elevă.

Galerie foto




Vizualizări: 5,719

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste