(închide)

Luminița Popescu, candidatul Pro România la Primăria Târgu-Jiu: „Primarul trebuie să fie un om cu viziune pe direcții de dezvoltare”

 

Partidul Pro România și-a schimbat candidatul la Primăria Târgu-Jiu, anunțul fiind făcut oficial vineri, într-o conferință de presă. Astfel, profesorul universitar Luminița Popescu, fost rector al Universității Constantin Brâncuși Târgu-Jiu, a fost prezentată de către Gabriel Coica, liderul organizației municipale a Pro România, drept candidatul partidului la Primăria Târgu-Jiu. 

Luminița Popescu a declarat că, în ciuda faptului că nu a mai făcut politică și nu are experiența politică a contracandidaților, are voința să își folosească experiența dobândită de-a lungul anilor, în beneficiul comunității. Candidata este profesor universitar, fost decan al Facultății de Inginerie din cadrul UCB și fost rector al Universității vreme de trei ani. Noul candidat a fost prezentat de către Gabriel Coica, președintele Pro România Târgu-Jiu. „Nu am intrat în politică ca să țintesc anumite funcții, ci pentru a-mi pune la dispoziția comunității energia și dorința de schimbare în bine. Inițial, în urmă cu câteva luni de zile, Pro România m-a desemnat pe mine drept candidatul pentru Primăria Târgu-Jiu. Indiferent de situație, voi face tot ce pot pentru a nu dezamăgi cetățenii. De atunci, am lucrat alături de doamna Lumința Popescu și alți oameni capabili la proiectele strategice care pot asigura dezvoltarea localității. (...) Pe lângă evaluarea internă a unui candidat, mai trebuie analizate și alte aspecte. (...) Chimia perfectă pe care o căutam a generat numele doamnei Luminița Popescu! Facem un altfel de politică și ne dorim aplicarea unor soluții care să contribuie la creșterea calității vieții târgujienilor”, a spus Gabriel Coica. 

Șanse de reformare a clasei politice

Luminița Popescu l-a lăudat pe Gabriel Coica pentru gestul său, rar întâlnit în politica românească, acela de a-i preda ștafeta candidaturii la Primăria Târgu-Jiu. „A pus mai presus de interesul personal interesul orașului. Nu cred că vreun partid are oameni care să facă acest lucru. Asta arată faptul că există șanse de reformare a clasei politice. Gabi Coica este un ăprim semnal de reformare! Mulțumesc tuturor pentru susținere. Nu negociez și nu voi negocia niciodată viitorul acestui oraș. Am în spate o echipă de oameni capabili și am să vă aduc în față cel mai bun proiect pentru oraș. Consider că sunt cea mai bună variantă de candidat la această oră. Am putere de muncă, expertică și experiență în funcții manageriale. Nu am făcut politică niciodată și nu mă voi transforma, peste noapte, într-un om politic. (...) Școala m-a învățat să fac un proiect pe termen mediu și lung. (...) Cred că primarul nu trebuie să fie neapărat un om politic, ci un om capabil, gospodar, un om cu o echipă competentă și viziune pe direcții de dezvoltare a orașului, un om care să vină cu soluții la probleme. (...) Voi avea alături de mine oameni competenți, oameni noi (...) Dacă vreți și credeți că putem schimba ceva, urmați-mă! Eu vă spun că știu și pot și voi avea alături de mine oameni competenți, căci, încrezător în forțele mele, PRO România, partidul din partea căruia candidez, mi-a dat mână liberă să îmi aleg oamenii cu care vreau să lucrez atât în campanie cât și după câștigarea alegerilor”, a afirmat candidatul Luminița Popescu. Candidata Pro România la Primăria Târgu-Jiu a mai menționat că în scurt timp își va prezenta și proiectul pentru oraș. Aceasta a mai spus că va avea ca prioritate, dacă va ajunge primar, atragerea fondurile europene puse la dispoziția Gorjului, prin Pactul Ecologic European, care presupune și închiderea mineritului.  Președintele Partidului, Victor Ponta, a transmis video un mesaj pozitiv la adresa echipei conduse de către deputatul Alin Văcaru, felicitând-o pe candidata Luminița Popescu.

DE CE CANDIDEAZă LA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TÂRGU-JIU?

Întrebată de ce candidează la Primăria municipiului Târgu-Jiu, Luminița Popescu a spus că își dorește „să facă din Târgu-Jiu cel mai frumos oraș din România, în care oamenii să trăiască mult mai bine, pentru că eu cred că cu o echipă bine aleasă, cu profesioniști, cu oameni determinați, harnici și implicați putem face pentru orașul nostru CEEA CE NU AU FĂCUT OAMENII POLITICI TIMP DE 30 DE ANI! Cred, pur și simplu, că șansa acestui oraș este de a avea o PRIMĂRIȚĂ cu viziune, care să îndrăznească să privească departe, acolo unde alții nu îndrăznesc. Cred că șansa acestui oraș este de a avea un proiect ambițios, nebunesc, poate. Cred că Primăria are nevoie de un administrator responsabil al bunurilor tangibile și intangibile ale acestui oraș. A venit timpul să oprim risipirea banilor Primăriei pe lucruri care nu se văd! Îndrăzneşte să crezi împreună cu mine!”.

Galerie foto


Vizualizări: 1,550

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste