(închide)

Magazinul de lângă Casa Memorială a Ecaterinei Teodoroiu, mutat la distanță de monument

 

Inițiativa Cetățenească din Gorj a facut in luna mai un apel la autoritățile județene și locale privind starea în care se află Casa Memorială a eroinei de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu. La doi pași de casa memorială Ecaterina Teodoroiu, exista pana astazi o afacere care, din păcate, umbrea frumusețea acestui monument. Inițiativa Cetățenească din Gorja avut succes si a reusit sa redea „libertatea” acestui monument.

Multă lume, inclusiv o parte a autorităților locale, ne-a spus - la începutul demersului nostru civic - că nu avem cum să stopăm derapajul de imagine de la Casa Memorială a Ecaterinei Teodoroiu din cartierul Vădeni al municipiului Targu-Jiu. Nu ne-am dat bătuți, am arătat că, prin demersuri legale, prin proceduri firești, se poate! Astăzi putem spune că AM REUȘIT! Primii pași spre revenirea la normalitate au fost făcuți.
Am demonstrat tuturor că, în ciuda unor combinații cu iz penal făcute cândva, cetățenii pot avea ultimul cuvânt în comunitatea lor! Magazinul s-a mutat la o distanță de 50 m față de vechea locație, ceea ce era și normal! 
Mulțumim tuturor pentru susținere!

Vizualizări: 1,231

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste