(închide)

Marinela Strîmbulescu: "Cine își va asuma eșecul unei întregi generații de elevi?"

 

De câteva zile asistăm cum școala a devenit o miză politică în lupta împotriva virusului Covid SARS CoV-2, promovată prin decizii incoerente de către un guvern care nu pare capabil să mai gestioneze criza epidemiologică.

Organizația Județeană a Femeilor PRO România Gorj atrage atenția asupra faptului că singurii care vor avea de suferit de pe urma deciziilor și a inconsecvenței celor puși să decidă soarta educației în aceste momente sunt copiii noștri. Cu numeroase provocări în luarea deciziilor, multe fără analize serioase, factorii de decizie iau măsuri bulversante pentru elevi, părinți și profesori.

Au trecut aproape o sută de ani de când unul dintre conducătorii României spunea: „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa!”.

Ce vom alege din școala românească la sfârșitul acestei crize generată de pandemia noului Coronavirus care a adâncit și mai mult problemele unui sistem incapabil să răspundă noilor cerințe din educație? Cine își va asuma eșecul unei întregi generații de elevi, pentru care alternativa online există doar pe hârtiile ministerului și ale inspectoratelor școlare? Iar întrebările noastre nu sunt deloc retorice.

Marinela Strîmbulescu,
PRO România Gorj

Vizualizări: 843

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste