(închide)

Medicul Dumitru Pătrășcoiu sărbătorește prima onomastică la pensie

 

Anul 2020 este altfel pentru toată lumea, dar pentru medicul Dumitru Pătrășcoiu este anul în care s-a despărțit de colegii de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, alegând să facă pasul spre pensie. Colectivul pe care l-a condus mai bine de 30 de ani, în frunte cu noul șef al secției Obstetrică-Ginecologie – dr. Adrian Tetileanu, se alătură celor care îi transmit un gând de bine reputatului medic, la ceas de sărbătoare, urându-i pensie lungă și frumoasă, alături de cei dragi.

În urmă cu câteva luni, într-o discreție absolută, s-a retras la pensie poate cel mai cunoscut medic ginecolog din Gorj: dr. Dumitru Pătrășcoiu. Dacă în alți ani, pensionările se făceau cu fast, colegii ciocnind un pahar în cinstea celui care se despărțea de ei, anul acesta nimic nu a mai fost la fel, din cauza pandemiei de covid. În ciuda circumstanțelor nefavorabile, colectivul pe care l-a condus timp de trei decenii nu a uitat de fostul șef și consideră că acesta merită aprecierea și recunoștința tuturor celor cărora le-a marcat viața într-un fel sau altul. Dr. Dumitru Pătrășcoiu a fost medic specialist obstetrică-ginecologie la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu începând din luna noiembrie 1977 până la sfârșitul lunii aprilie 2020, când a ieșit la pensie la limita de vârstă 70 de ani. A fost medic șef de secție în perioada 07.12.1988 - 01.01.2019. Ștafeta i-a predat-o mai tânărului său coleg Adrian Tetileanu, medicul care îi poartă respectul cuvenit și care își amintește cu drag cum mentorul său i-a călăuzit pașii și i-a marcat parcursul profesional: ”Eram rezident în ultimul an când l-am cunoscut pe domnul doctor Pătrășcoiu. Am fost impresionat de felul său de a fi și am apreciat enorm siguranța pe care o emana în efectuarea actului medical. De-a lungul anilor am învățat enorm de multe de la dânsul și sunt recunoscător că am avut prilejul să lucrez cu un specialist de talia domniei sale! Acum, la ceas de sărbătoare, îi transmit gânduri de bine, un sincer și călduros ”La mulți ani!”, sănătate și o pensie lungă și liniștită alături de cei dragi!”.
Dr. Dumitru Pătrășcoiu s-a pensionat în urmă cu șase luni, la limita de vârstă 70 de ani, fiind doctor în medicină. A rămas în memoria colectivă drept unul dintre cei mai buni medici ginecologi din județul Gorj, fapt confirmat și de foștii săi colegi de breaslă, dar și de pacientele pe care le-a tratat.

Galerie foto



Vizualizări: 6,639

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste