(închide)

Meșterul Liliana Arapu, lecție deschisă despre arta țesutului pentru zeci de elevi

 

Liliana Arapu este unul dintre cei mai apreciați meșteri populari din județul Gorj. Iubește tradițiile strămoșești și încearcă mereu să îi învețe pe copiii care îi calcă pragul atelierului cât de importantă este cunoașterea trecutului pentru buna lor dezvoltare. A învățat să țeasă de la bunica sa și cu timpul a decis că trebuie să facă tot ce poate pentru ca aceste obiceiuri vechi să nu se piardă în negura timpului. Tocmai din acest motiv, la atelierul său din satul Stroiești al comunei Arcani vin de câteva ori pe săptămână zeci de elevi, în cadrul cursurilor de la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu.   

Zilele trecute, la Atelierul meșterului popular Liliana Arapu a venit un grup de peste 40 de elevi, însoțiți de profesori și câțiva părinți. Elevii au aflat lucruri interesante despre țesăturile tradiționale, modelele folosite și semnficațiile simbolurilor învățațte din strămoși. Ziua a fost una minunată atât pentru meșterul popular, cât și pentru oaspeții săi. Dovadă stă mesajul transmis de aceștia: 

„Meștesugul țesutului și cusutului este o îndeletnicire care trebuie să dăinuie. Învățarea și practicarea acestui meștesug este un motiv de mândrie și respect pentru tradiții și obiceiuri.  Azi am fost prezenți în atelierul doamnei Mester popular Liliana Arapu, unde am participat la o lecție deschisă despre arta țesutului, pe care dumneaei o practică cu pasiune încă din copilărie.  Peste 40 de copii și adulți i-au trecut pragul și au ascultat captivați secretele și povețele doamnei, care s-a emoționat prividu-i. Și dacă încă nu i-ați trecut pragul vă invităm să o faceți! Ușa atelierului este mereu deschisă și masa plină de bunătăți făcute în casă, pentru că da, nu este doar meșter popular. Este și o gospodină minunată.  Mulțumim pentru lecții doamna Liliana.  Suntem mândri să fim contemporani cu dumneavoastră și să învățăm tainele pe care le stăpâniți cu atâta măiestrie”, au transmis reprezentanții .

Galerie foto



Vizualizări: 686

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste