(închide)

Ministru: Evaluăm centrele de permanenţă până la sfârşitul lunii septembrie

 

Ministerul Sănătăţii va face o evaluare a centrelor de permanenţă din ţară până la sfârşitul lunii septembrie, după care vor fi luate măsurile care se impun, în unele cazuri chiar de desfiinţare, dacă nu se justifică existenţa, a declarat, joi, la Piatra-Neamţ, ministrul Sorina Pintea.

Aceasta a precizat că nu doreşte desfiinţarea centrelor de permanenţă, dar că există situaţii de raportări şi decontări eronate cum s-a întâmplat în judeţul Timiş.

"A apărut în spaţiul public ideea că ministrul Sănătăţii vrea să desfiinţeze centrele de permanenţă. Nu, ministrul nu desfiinţează centre de permanenţă şi nu le va desfiinţa niciodată. Le evaluează. Primul raport al corpului de control, control care s-a făcut în judeţul Timiş, este finalizat. În judeţul Timiş sunt 48 de centre de permanenţă, din care 17 centre în Timişoara. Un medic lucra în 7 centre de permanenţă. Există decontări eronate, există raportări eronate. Da, putem greşi, dar aceste raportări înseamnă mulţi bani", a declarat ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a mai spus că tariful pe ora de gardă în centrul de permanenţă a crescut de la 12 lei pe oră la 40 de lei pe oră, adăugând că a crescut în acelaş timp şi numărul prezentărilor în Unitatea de Primiri Urgenţe.

Vizualizări: 258

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste