(închide)

Motreanca Mihaela Zaharia, zeci de premii câștigate la concursuri de folclor! „Dumnezeu mi-a dat darul de a cânta!”

 

Elevă a Școlii Gimnaziale Nr. 2 din municipiul Motru și a Clubului Copiilor din Baia de Aramă –Mehedinți, Mihaela Zaharia este un copil foarte talentat, care a obținut zeci de premii și diplome la festivaluri și concursuri de folclor. Copila va împlini 13 ani în primavera acestui an, fiind elevă în clasa a VI –a. Pe viitor își dorește să urmeze Liceul de Muzică pentru a își asigura o carieră în acest domeniu.

Face parte dintr-o familie de oameni muncitori, care se sprijină și se iubesc, care cred în Dumnezeu și în a face mereu bine. „Deși locuiesc în județul Gorj, cânt și îmbrac cu mare drag cântecul și portul tradițional al zonei Mehedințiului! Familia mea este frumoasă, mai am o soră de 3 ani pe care o iubesc mult, Suntem o familie unită, modestă și cu credință în Dumnezeu! La școală sunt mulțumită de rezultatele pe care le am, deoarece majoritatea timpului mi-l petrec la repetiții de muzică, spectacole sau concursuri! Eu îmi doresc să urmez o carieră de muzică populară!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Mihaela Zaharia. În urmă cu aproximativ 7 ani părinții Mihaelei au descoperit că fetița are înclinație spre muzica populară. Mare le-a fost bucuria când un profesor de canto le-a spus că micuța este talentată și ar fi păcat să nu urmeze cursuri. În familia Zaharia nu a mai cântat nimeni, însă Mihaela spune că harul său este de la Dumnezeu. „De la vârsta de 5 ani sunt membră a Ansamblului Bordeiașul al Clubului Copiilor din Baia de Aramă, județul Mehedinți, la care sunt și în prezent, iar ca profesor coordonator de atunci și până acum mi-a fost doamna Georgeta Corlan Enache. Dumneaei este un om cu totul deosebit, mereu are grijă de noi, elevii dânsei, ne ajută, ne sfătuiește, ne este ca o mama. Am mai mulți artiști preferați: doamnele Angelica Stoican și Niculina Stoican și mentorul meu, Georgeta Corlan Enache! Muzica pentru mine este o a doua familie, în ea mă regăsesc și sunt foarte mulțumită că Dumnezeu mi-a dat darul de a cânta!”, a mai spus copila.

Peste 50 de diplome și premii câștigate

La concursuri de folclor, Mihaela Zaharia a început să participle din al doilea an de pregătire canto. Astfel, la 6 ani, copila din Gorj participa și câștiga premiul I la Festivalul „Flori de Cântec Românesc” de la Rțmnicu Vâlcea. Din acel moment, vreme de 6 ani a participat și la alte concursuri județene, naționale, dar și international organizate în diferite zone ale țării (județele Maramureș, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Teleorman, Gorj etc) și de fiecare data a obținut locul I sau II. „Am melodii imprimate după negativele altor interpreți consacrați, cât și două piese compuse de doamna Georgeta Corlan Enache, profesoara mea de muzică! Unele videoclipuri se regăsesc pe YouTube! Pe lângă voce, am învățat că impactul vizual contează foarte mult, de aceea îmbrac cu drag costumul popular și sunt mândră că pot demonstra oamenilor ce înseamnă cu adevărat tradiția și portul popular. Din fericire, dețin "o mică" colecție de costume populare, iar cel mai vechi are peste 100 de ani! Mi-s dragi peste măsură!”, a spus Mihaela Zaharia.

 Tradițiile populare fac parte din identitatea noastră și nu trebuie să se piardă. Prin astfel de copii talentați, șansa ca tot ce este autentic să nu se piardă, este reală!

 

Galerie foto







Vizualizări: 4,670

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste