Ionela Guzic, artista care îndeamnă sătenii să respecte viața animalelor

 

Ionela Guzic este un model pentru mulți tineri, căci, pe lângă faptul că este o talentată interpretă de muzică, o iubitoare a tradițiilor populare românești, gorjeanca se implică activ în numeroase campanii de salvare și sterilizare a animalelor, dar și de stopare a abandonului animalelor domestice. În ultima perioadă, artista Ionela Guzic se implică ca și voluntar în nenumărate acțiuni și salvează, sterilizează animale, informează sătenii despre importanța sterilizării animalelor (a câinilor și pisicilor). De asemenea, organizează campanii pentru ajutorarea femeilor abuzate, le donează haine și încurajează oamenii să susțină astfel de proiecte sustenabile. 

Talentata Ionela Guzic este o artistă din județul Gorj, mai exact din satul Miluta. S-a născut și crescut în mediul rural și a fost martora multor scene violente unde animalele erau victime: cai bătuți, nemâncați, omorâți pentru că nu puteau să tragă la căruță greutățile infernale, câini abandonați, arși, otrăviți, victime ale tuturor sătenilor care nu acceptau sterilizarea. Aceasta își amintește că nicio instituție nu se implica pentru a stopa abandonul, violența la animale sau violența domestică. Artista a fost martoră și la violență domestică. Mamele multor colege erau bătute zilnic de soții lor. Din acest motiv artista se implică în prezent ca voluntar în numeroase campanii și acțiuni, salvează și sterilizează animale, informează sătenii despre importanța procesului de sterilizare, îndeamnă oamenii să respecte viața animalelor și să stopeze abandonul. Face voluntariat și pentru femei, organizează campanii pentru femeile abuzate, le donează haine, încurajează oamenii să susțină astfel de proiecte sustenabile. Să doneze hainele celor ce au nevoie.

Are grijă de zeci de animale

Ionela Guzic are în grijă 50 câini și 7 cai cărora le plătește lunar îngrijirea și „foster”-ul (cazarea). Toate aceste animale au fost salvate din mâinile propietarilor care le abuzau, băteau, supuneau la suferințe inimaginabile. Caii erau ținuți nemâncați zile întregi, iar câinii în lanțuri mult prea grele pentru greutatea lor. La toate emisiunile la care este invitată, artista ia cu ea un cățeluș ca să informeze telespectatorii, să-i îndemne să adopte maidanezii, să nu cumpere cățeluși.

Un artist cu multe premii la activ

Ionela Guzic este absolventă a Liceului "Spiru Haret" din Târgu-Jiu, a Școlii Populare din Târgu-Jiu, a Departamentului de Muzică, secția Pedagogie Muzicală din Craiova, School Music, California (America). Este câștigătoarea multor premii obținute la Festivalurile de Folclor din România: Marele Premiu "Ileana Sărăroiu", Târgoviște, ediția l, 2013, Marele Premiu "Aurelia Fătu-Răduțu", Bocșa, 2013, Premiul 1 "Cosmin Golban", 2014, Premiul 1 "Ponoare, Ponoare", 2014, Mehedinți. Datorită acestor premii a fost remarcată de o olteancă minunată, impresar, Ioana Popescu care o invită în fiecare an, timp de 3 luni în America, mai exact în California să cânte alături de Orchestra "Euphonos" din San Francisco. A susținut concerte în Las Vegas, Miami, New York și Seattle. În prezent, frumoasa artistă locuiește în București și cântă mirilor care o invită la evenimentele frumoase din viața lor!

Galerie foto






Vizualizări: 1,422

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste