(închide)

Motreanul George Catan, performanță impresionantă la primul campionat național de motociclism!

 

Motreanul George Catan are 20 de ani și este student la București, La Facultatea de Administrație și Afaceri. Este un tânăr ambițios, visător, dar în același timp realist și determinat să facă exact ce trebuie și când trebuie pentru a își îndeplini visurile! Este un împătimit al motoarelor și participă la importante competiții de motociclism, aceasta fiind mare sa pasiune! Ca să poată să își îndeplinească cea mai arzătoare dorință-aceea de a putea participa constant la concursuri-George are nevoie de sprijin financiar, de oameni dispuși să investească într-un tânăr (student cu bursă de merit) cu viitor în acest sport!

„Știu că într-o zi voi sta pe acel podium, ascultând Imnul României și voi striga cât pot de tare: ,,V-am zis că pot!“”, spune motreanul care nu a renunțat în ciuda oricărei greutăți la visul său! Originar din municipiul Motru, George Catan este student la ,,Facultatea de Administrație și Afaceri" a Universității din București, cu bursă de merit și bursă socială. La cei 20 de ani ai săi, George este ,,un împătimit al motoarelor", un frumos nebun al generației sale, care trăiește înflăcărat energia vârstei, savurând fiecare moment cu emoție, suspans, extaz, tensiune… într-un cuvânt – cu adrenalină.
George a acceptat provocarea de a ne povesti cum a început acest hobby și cum a ajuns să facă performanță. De curând, George Catan a participat la primul Campionat Național SuperStock 1000, difuzat integral de către Telekom Sport România și s-a clasat pe locul IV! O adevărată performanță!!
,,Am început să prind gustul mersului pe bicicletă încă de la vârsta de 2 ani. Dorința de a experimenta mai multă viteză, cât și oamenii potriviți din jurul meu, mi-au oferit șansa de a aprinde scânteia viitoarei pasiuni. Am primit prima mea motocicletă cu motor de drujbă, la vârsta de 5 ani. A fost o curată nebunie! Așa a început totul. De-a lungul anilor, mi-am hrănit curiozitățile manevrând diferite scutere și motociclete de teren, forjându-le pe drumurile pietruite de la țară. Însă adevarata adrenalina am simțit-o abia atunci când bunicul, intuindu-mi înflăcărarea, mă lua cu scuterul și mă lăsa ca să îl manevrez singur. Ma simțeam parte din lumea șoferilor, fapt ce mi-a alimentat și mai mult dorința de a deveni unul adevărat… cu permis! Am început să urmăresc documentare despre motociclete, curse și tot ceea ce înseamnă MOTORSPORT. În timp ce prietenii mei priveau desene animate, eu trăiam suspansul curselor dintre Rossi și Stoner și mă imaginam pe pistă alături de ei. M-am îndrăgostit iremediabil de aceasta lume și mi-am dorit tot mai mult să o gust. Am știut încă de pe atunci că această dragoste va dura o viață și nu mă va dezamăgi niciodată. Dacă mi-am îndeplinit visul? Ei bine, nu pocnind din degete s-a întâmplat. Viața este dură. Crescut de un singur părinte, cu o situație financiară modestă, nu am putut să mă ating de această lume așa ușor. M-a dezamăgit faptul că banii au atâta putere și pot sta în calea unui vis. Uneori am vrut să renunț. Cu un efort financiar din partea mamei, care a crezut mereu în mine, am facut primul pas, carnetul de A1. Apoi am început să caut soluții pentru achiziționarea unui motor, când singurele ,,averi” pe care le aveam erau un calculator și un telefon. Le-am vândut fără niciun regret pentru un chopper chinezesc de 125, de la care am cele mai frumoase amintiri pe care un copil de 16 ani le-ar putea avea. Am prins între timp și gustul modificărilor și a sutelor de kilometri parcurși pe cont propriu. Trăirile mele au luat amploare, mi-am facut prieteni bikeri cu experiență, am început să merg la diverse întruniri în Deva, Timișoara, Tr. Severin. Trăiam momentul! Aveam 18 ani, iubeam motoarele și nu aveam bani, eram nebun. Nu știam nici că voi avea parte de surpriza vieții mele”, a spus George.

Momentul decisiv!

Tânărul își amintește și acum cu zâmbetul pe buze și multă speranță în priviri momentul în care a avut parte de o surpriză de zile mari! „Am primit o motocicletă nouă de la unchiul meu! Era un Ducati MONSTER 821, 812 cmc. Nu știam ce să fac mai întâi, să-mi îmbrățișez motorul sau unchiul? Stângaci am început să o cunosc mai bine, atât de bine, încât în prima sptămână am parcurs peste 1000 de km. Dependent de ideea de a fi cel mai rapid, am învățat de la ceilalți cum să abordez un viraj, cum să pun frână pe un motor de 812 cmc. Am continuat să îmi perfecționez stilul de mers, cam 25 000 de kilometri într-un an. Toate economiile și timpul meu le-am folosit doar în acest scop. M-am înscris la tot felul de școli de moto, închiriam motocicletele de curse, toate pentru a-mi demonstra că sunt născut să fiu pe motor. Dupa considerabile eforturi financiare, chiar și cu un împrumut la banca, în 2018 am reușit să îmi cumpăr o motocicletă pregatită de curse”, a declarat motociclistul din Motru.

Ca să poată performa în motociclism, George are nevoie de sprijin financiar. Iată de ce: „Există trei factori esențiali pentru un pilot adevărat: motocicleta, talentul pilotului și sponsorii care îi permit să participle la curse continuu. Le-am obținut pe primele două, însă am nevoie de sprijin pentru a găsi un sponsor. Fără bani nu iți poți permite un mecanic, piese, cauciucuri și reparații usturător de scumpe. Toată energia, economiile și nu în ultimul rând dragostea mea pentru motoare le-am investit, sperând ca cineva să mă audă și să dorească să traiască împreună cu mine momentul când visul meu devine realitate. Familia îmi este alături mereu, dar acum este crucial să mi se alăture și sponsori, fără de care nu pot continua”, a povestit tânărul. 

 
Își dorește să atingă performanță după perfrmanță în motociclism și astfel s-a înscris la un campionat național. Vrea să își  depășească limitele, participând la CAMPIONATUL NAȚIONAL DE MOTOCICLISM VITEZĂ, etapa de EST-EUROPEAN. „În prima cursa la care am participat, am reușit un rezultat extraordinar, raportat la experiența mea. Nu a fost o competiție oarecare, ci primul Campionat National SuperStock 1000, difuzat integral de către Telekom Sport România. Cu o experiență minimă, dar cu o motivație puternică asupra împlinirii visului meu, acela de a-mi demonstra mie și lumii că pot concura la un nivel înalt, nu am terminat doar cursa de 16 ture, o cursă foarte lungă, dar am reușit să ocup o poziție în prima linie a grilei în calificările de sâmbătă, astfel am devansat mulți piloți experimentați. În ziua cursei emoțiile m-au copleșit. Am obținut locul IV, în spatele multiplilor campioni naționali de motociclism viteză: Cătălin Cazacu, Bogdan Vrăjitoru și Ionuț Mistode, fiind cel mai tânăr de pe grilă. Prin acest finish am vrut să demonstrez că orice este posibil dacă ai atitudinea potrivită. Vreau să susțin cât mai mult mersul pe circuit atât la nivel profesional cât și la nivel de amator. Și pentru că m-ați întrebat despre visuri... doresc să îmi depășesc limitele, participând la CAMPIONATUL NAȚIONAL DE MOTOCICLISM VITEZĂ, etapa de EST-EUROPEAN. Știu că într-o zi voi sta pe acel podium, ascultând Imnul României și voi striga cât pot de tare: ,,V-am zis că pot!“”, a spus, zâmbind, George Catan din Motru, un gorjean plin de ambiție, un exemplu pentru cei mai tineri și nu numai!

Galerie foto
Vizualizări: 3,106

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste