(închide)

Viviana, Cristina și Bianca, oltencuțele care cuceresc medalie după medalie la campionatele de gimnastică!

 

Oltenia este reprezentată pe podiumurile marilor competiții de gimnastică de trei minunate copile care fac, alături de familiile lor, multe sacrificii pentru a atinge performanță după performanță! Vorbim despre campioanele-indiferent câte medalii au câștigat, le putem numi așa-Viviana Gânju și Cristina Popescu din județul Gorj și despre Bianca Dinu din județul Dolj. Sunt eleve în clasele primare și fac gimnastică de când erau la grădiniță. Muncesc zi de zi ore în șir, învață bine și la școală și stau săptămâni întregi  fără să își poată îmbrățișa familia și prietenii rămași acasă! Acum, casa lor este Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva. 

Pasiunea pentru gimnastică, orele petrecute în sala de antrenament, faptul că stau departe de casă și de familie de la vârste foarte fragede, rezultatele excepționale obținute sunt doar câteva dintre motivele pentru care micuțele gimnaste din Oltenia sunt mândria celor care le cunosc personal și nu numai! Viviana Gânju din Roșia de Amaradia, Cristina Popescu din Bumbești-Jiu și Bianca Dinu din Craiova sunt protagonistele de astăzi ale rubricii „Olteni de poveste”! Gorjeanca Viviana Gânju are 8 ani și face gimnastică de la vârsta de 5 ani. Rezultatele muncii sale depuse zi de zi la antrenamente se văd la campionatele naționale la care a participat și la care a câștigat mai multe medalii de aur! Zilele trecute, Vivi, cum o numesc cei care îi sunt aproape mereu, a mai obținut două medalii de aur la Arad, la Campionatul național  de gimnastică artistică rezervat junioarelor III, fiind campioană națională la sol și paralele. 113 sportive, reprezentante a 21 de cluburi din România au luat parte în perioada 16 – 18 mai 2019 la Campionatul de gimnastică de la Arad. Potrivit specialiștilor din domeniu, competiţia a fost una foarte importantă, deoarece a fost şi una de calificare pentru întrecerile individuale care se vor desfăşura în toamna acestui an. La campionatul de la Arad au participat și gorjeanca Cristina Popescu și craioveanca Bianca Dinu, ambele câștigătoare ale unor medalii. La Buzău, Viviana Gânju a obţinut o medalie de aur şi titlul de campioană naţională la individual compus, a dominat şi finalele pe aparate, unde a cucerit alte trei medalii de aur: la bârnă, paralele şi sol, dar şi o medalie de bronz la sărituri, fiind cea mai completă gimnastă a întrecerii. Junioarele de la nivelul 2 de concurs, oltencele Bianca Dinu și Cristina Popescu, dar şi Theea Susan din Deva şi-au atins primul obiectiv și s-au calificat la naţionalele din octombrie/noiembrie. La concursul junioarelor III nivelul 2 de competiţie care a avut loc la Buzău, Bianca Dinu a câștigat o medalie de aur la bârnă, o medalie de argint la sărituri şi una de bronz la individual compus, iar gimnasta Cristina Popescu a cucerit argintul la paralele.

Fiecare are povestea sa de succes!

Viviana și colegele sale din Oltenia-Cristina și Bianca-sunt eleve ale LPS Cetate Deva, o unitate școlară de prestigiu, unde dascălii le oferă tinerelor gimnaste educația necesară. Cele trei fetițe au rezultate școlare bune și multe medalii obținute în plan sportiv. Fiecare are povestea sa. Clar, de succes! „Povestea Vivianei Gânju este una la fel de frumoasă ca a oricărei alte gimnaste: când mama ei a aflat că e însărcinată cu fetiță, și-a dorit din tot sufletul ca fetița ei să facă gimnastică de performanță! Iar când Vivi a fost suficient de mare încât să stea la Deva singură, a dus-o acolo. Așa a ajuns Vivi la Deva! Este un copil foarte puternic, foarte ambițioasă și muncitoare si înzestrată de la mama natură cu foarte mult talent! De aceea a și performat în scurt timp!”, spune Rodica Mischiu, mama gimnastei Cristina Popescu. În ceea ce o privește pe craioveanca Bianca Dinu, pasiunea pentru gimnastică a apărut tot în primii ani de viață. La 4 ani a mers la un curs de dans modern, unde făceau și ore de gimnastică. Antrenorul de acolo i-a remarcat abilitățile și a îndrumat-o către gimnastica de performanță, care nu se putea face decât la Deva. Așa a ajuns Bianca Dinu la Deva și avea doar 5 ani!

Cristina Popescu, ambițioasa gimnastă din Sadu: „Nu a plans niciodată după casă!”

Gorjeanca Cristina Popescu este originară din orașul Bumbești-Jiu, este elevă în clasa a III-a la LPS Deva și are 9 ani. Este la Deva din septembrie 2013, de la vârsta de 4 ani și o lună. Toate cele trei oltencuțe sunt în aceeași grupă de antrenament, Junioare 3, Viviana la nivel 1, (pentru gimnaste de 9 ani), Cristina și Bianca la nivel 2 (pentru gimnaste de 10 ani), chiar dacă nu au vârsta împlinită. Mama Cristinei Popescu își amintește și acum cum micuța sa fetiță a început să facă gimnatică acasă. „Era mică și se uita la desene animate (…) a început să se dea peste cap prin casă, făcea podul din săritură pe diagonala camerei până amețeam eu și ea nu avea nimic! Apoi am observant că atunci când alerga pe stradă, parca avea motoraș la picioare! Efectiv, Cristina m-a obligat să o duc la gimnastică!”, spune, zâmbind, Rodica Mischiu, mama micuței gimnaste din Sadu. La vârsta de trei ani și opt luni a dus-o pe Cristina la o selecție la Deva. Era aprilie 2013. „După ce am făcut actele, nu am putut-o scoate pe poarta școlii până nu am dus-o din nou în sală, unde un domn antrenor i-a pus muzică și a sărit până s-a făcut lac de apă! Cristina, pentru că a ajuns la Deva la doar 4 ani și o lună, a fost o bună perioadă cea mai mică din cămin, drept pentru care era foarte iubită de toată lumea. Era mascota școlii și când mergeau la masă, copiii cei mari se certau care să o ducă în brațe. Nu a plâns niciodată după mine sau după casă, de fiecare dată când vorbeam la telefon, mă punea să îi promit că nu o voi lua niciodată de la Deva sau de la gimnastică. Tot timpul era cu ochii luminoși și zâmbetul pe buze!”, a povestit, pentru Pagina Olteniei, Rodica Mischiu.

Dau totul la antrenamente!

Mama Cristinei merge la fiecare competiție a micuțelor gimnaste și cunoaște foarte bine sacrificiile pe care fiecare părinte, fiecare familie a gimnastelor, le fac pentru ca talentatele eleve să aibă performanțe, dar, mai ales, știe sacrificiile pe care le fac micuțele! Oltencuțele talentate și muncitoare sunt prietene și se ajută una pe alta. Bianca Dinu este o fetiță foarte talentată și muncitoare, ambițioasă, energică, cu o personalitate foarte puternică și cu un zvâc anume în executarea elementelor, ca și Viviana. Cristina este mai sensibilă, dar foarte ambițioasă și muncitoare, talentată și pasionată, un copil cu o tărie de caracter și o determinare incredibile. „Toate dau totul în antrenamente, în fiecare zi luptă ca să își depășească limitele și visează să ajungă mari campioane! Sunt susținute și îndrumate pas cu pas de Doamna antrenoare, care le a preluat ca grupă de performanță doar de 2 ani, timp în care a făcut minuni cu ele, ca și sportive, dar le-a și șlefuit zi de zi caracterul, pentru a face din ele niște luptătoare, gata să înfrunte orice situație, să se bucure de rezultate, dacă vin, dar să accepte și înfrângerile, luându-le ca pe niște lecții, ca și puncte de plecare pentru un nou zbor! Pentru toate aceste lucruri, fetele o iubesc și o respectă și îi ascultă cu dragoste toate îndrumările, chiar dacăa e vorba de lucrul în sală sau de comportamentul in afara antrenamentului! Profesorilor de la școală, antrenorilor, tuturor de la Deva, nu am cuvinte să le mulțumesc pentru ce au făcut pentru copilul meu! Toți părinții le suntem recunoscători și le purtăm un imens respect”, a declarat Rodica Mischiu din Bumbești-Jiu, mama unei viitoare campioane a gimnasticii românești!

Galerie foto














Vizualizări: 2,914

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste