(închide)

Clubul Montan White Wolf din Baia de Fier răsplătește elevii cu rezultate deosebite! Vor avea o vacanță de vis!

 

Începând din această vară, în Nordul Gorjului de Est demarează un proiect pilot de readucere a tinerilor către natură. Inițiatorul proiectului este Gabriel Dan Chiriac, fondatorul Clubului montan White Wolf din Baia de Fier și un mare iubitor al naturii și Gorjului. Elevii și adolescenții de liceu cu medii mari vor beneficia gratuit de un program de activități montane la alegere, singura condiție fiind mediile școlare cuprinse între 9,75 și 10,00! „Restricția de vârstă și de condiție fizică este dată de natura activităților ce urmează a fi desfășurate în natură. Sunt activități cu specific montan care necesită eforturi medii și mari, concomitent cu o adaptabilitate tehnico-aplicativă deosebită!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Gabriel Dan Chiriac. 

Detalii despre Clubul Montan White Wolf din comuna Baia de Fier găsiți AICI

Redactor Iulia S.: Domnule Gabriel Dan Chiriac, coordonati de peste 10 ani activitatile Clubului Montan White Wolf din Baia de Fier. In aceasta calitate, am aflat că doriti sa initiati un nou proiect pentru tineri. Puteti să detaliati?

G.D. Chiriac: Într-adevăr, vacanța 2019 aduce un nou proiect printre ofertele White Wolf Club. Este vorba despre unul adresat copiilor si tinerilor din segmentele de pregatire gimnaziu - cls. VI – VIII și liceu - cls. IX – XII. Acestora le punem la dispozitie GRATUIT, in perioada vacantei de vara, un program de activitati montane la alegere – drumetie, escalada naturala, via ferrata, speologie, tiroliana sau rapel.

Redactor: Spuneti ca programul este gratuit. Dar care este totusi secretul, pentru ca nimic nu este gratis in ziua de azi?

G.D. Chiriac: Aveti dreptate – pentru orice trebuie platit un cost! Aici vorbim de rezultatele scolare. Prin acest proiect dorim sa rasplatim cu accesul la activitati sportiv-educative tinerii care au incheiat anul scolar cu media generala cuprinsa intre 9,75 – 10,00. Restrictia de varsta / conditie fizica este data de natura activitatilor ce urmeaza a fi desfasurate in natura. Sunt activitati cu specific montan care necesita eforturi medii si mari, concomitent cu o adaptabilitate tehnico-aplicativa deosebita.

Redactor: Cum a aparut aceasta oferta?

G.D. Chiriac: Ideea nu ne apartine in totalitate chiar in aceasta forma, desi am cochetat cu o varianta asemanatoare in ultimii ani. Prima data in Romania a fost aplicata de un aviator privat care rasplateste prin zboruri gratuite, rezultatele deosebite la invatatura. Noi doar am adaptat-o la specificul zonei in care ne desfasuram activitatile de pregatire si agrement.

Redactor: Ce sperati sa realizati cu acest proiect?

G.D.Chiriac: Avem mai multe obiective. In primul rand dorim sa rasplatim eforturile scolare depuse de catre elevi in anul precedent, astfel incat sa fie un factor mobilizator si pentru colegii lor. Pe de alta parte incercam sa-i readucem in sanul naturii pe cei care vor trebui s-o protejeze in anii urmatori. Si nu in ultimul rand, consideram ca este datoria noastra sa popularizam turismul montan zonal si sportul pentru toti!

Redactor: Considerati ca veti avea solicitanti?

G.D.Chiriac: Desi aceasta primavara capricioasa nu ne ofera prea multe alternative, deja zona Baia de Fier – Polovragi este asaltata de tinerii (n.r. - si nu numai) dornici de verticale. Astfel incat,  mai mult ca sigur, vara care este pe drum, va constitui o tentatie pentru petrecerea timpului liber, in natura. In plus, oferta este motivanta atat pentru cei care se incadreaza in segmentul de gratuitate, cat si pentru cei care, pe viitor, vor incerca sa atinga tinta valorica impusa prin proiect.

Redactor: Cum poate un tanar sau o tanara sa beneficieze de acest proiect?

G.D.Chiriac: Fiecare amator trebuie sa parcurga trei pasi: programarea (telefonica 0766.332.309 sau pe e-mail [email protected]); validarea (prezentarea carnetului de note cu media generala obtinuta pe anul scolar incheiat, certificata de unitatea de invatamant) si prezentarea la activitatea aleasa (avand echipament sport, hrana si apa necesare pentru 2 – 5 ore).

Redactor: Unde si cand urmeaza sa se desfasoare acest gen de activitati?

G.D.Chiriac: In functie de activitatea aleasa, avem baze de pregatire atat in zona Baia de Fier (Cheile Galbenului) cat si in zona Polovragi (Cheile Oltețului). Iar programul se desfasoara preponderent sambata si duminica, deoarece multi dintre cei ofertati sunt minori si implicit dependenti de insotitori. Pentru grupuri organizate, putem programa aceste activitati, la cerere, si in timpul saptamanii.

Redactor: Daca tot a venit vorba de insotitori, ce pot face acestia?

G.D.Chiriac: Odata cu aducerea copiilor/tinerilor la bazele de activitati, cei care ii insotesc, pot participa si ei, contra unor tarife modice sub forma de donatii. Fondurile astfel stranse sunt destinate achizitiei de echipamente/materiale necesare activitatilor si intretinerii/amenajarii traseelor.

Redactor: Insotitorii pot fi doar apartinatori?

G.D.Chiriac: Daca este necesar aportul unor adulti (n.r. - sustinere, transport, etc.), acestia pot fi atat rude ale copiilor/tinerilor cat si cadre didactice care sunt dispuse pentru organizarea unor grupuri de premianti la nivelul institutiilor de invatamant.

Redactor: Proiectul este destinat numai copiilor si tinerilor din Gorj?

G.D.Chiriac: Initial am considerat ca oferta o putem inainta doar gorjenilor. Dar la o analiza de ansamblu, am decis ca proiectul sa fie la nivel national si, de ce nu, chiar european. Respectand aceleasi conditii, toti tinerii dorim sa fie egali si sa se bucure de acelasi tratament. Se stie ca sportul extrem alege si formeaza caractere tari. In aceste conditii, scoala vietii isi are una din “salile de clasa” in zona noastra.

Redactor: Cu speranta unui debut constructiv, va dorim o vara plina de evenimente!

G.D.Chiriac: Multumim si va asteptam alaturi de tineri sa parcurgeti traseele Olteniei de Sub Munte! Pentru orice informatii putem fi contactati telefonic la numarul 0766.332.309.

  

Redactor: Iulia S., studentă la Jurnalism

Galerie foto




Vizualizări: 1,542

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste