(închide)

Motru: Educaţie şi cultură, valori perene ale unei comunităţi. Mihai Eminescu - 170 de la nașterea poetului național

 

În sala de conferinţe a Casei Municipale de Cultură Motru, joi, 16 ianuarie, a fost sărbătorită Ziua Culturii Naționale, prilej cu care s-a organizat și lansarea de carte a trei autori gorjeni: ,,O sută și una de poezii” – Antologie și ,,Ultima călătorie a lui Ulise” ale maestrului într-ale cuvintelor, poetul Nicolae Dragoș, ,,Surâsul clipei din cuvinte” – volum de versuri semnat de Ana Ionele și ,,Lacrimi diamantine” – volum de versuri semnat de Mircea Tutunaru.


Evenimentul dedicat sărbătoririi a 170 de ani de la nașterea poetului nostru nepereche a fost organizat de către Consiliul Local Motru, Primăria Motru și Casa de Cultură Motru. Alături de oficialități locale au fost prezente personalităţi ale vieții culturale gorjene, dar și mehedințene. Și cum motrenii sunt receptivi la actul de cultură, în sala de conferințe  s-au adunat laolaltă elevi, profesori, reprezentanți ai unor instituții motrene ori din localitățile învecinate, colaboratori și prieteni. Așa cum e firesc la asemenea manifestări culturale nu a lipsit de la eveniment dl. Gigel Jianu, primarul mun. Motru. Dintre oaspeții de seamă aș enumera pe: Spiridon Popescu, Ion Popescu Brădiceni, George Drăghescu, Vasile Ponea, Ion Trancău, fam. Mirea, Delia Mladen, artistul plastic Florin Preda Dochinoiu și mulți alții. Vă las pe dumneavoastră să-i descoperiți în imaginile alăturate.     

Eu doar vin să precizez că evenimentul a fost unul special. S-au recitat versuri, fie ale marelui Eminescu, fie ale celor trei amfitrioni, s-a evocat figura poetului nepereche, iar autorii volumelor de carte lansate și-au pus în palma ascultătorilor fărâme de suflet și versuri. S-au răsplătit cu ropote de aplauze clipele când emoția creată a fost sublimă.

Au fost prezenți oameni sensibili, iubitori de artă și de frumos, oameni care pun preț pe valorile acestui neam, oameni care s-au oprit pentru o clipă din firescul cotidian, pentru a fi părtași la o ,,dăruire” de cuvinte. Este atât de frumos, la asemenea evenimente, să simți  cât însemni în viața celorlalți, doar prin faptul că au fost acolo. Inestimabil moment, prin faptul că a strâns laolaltă atâția oameni iubitori de cultură.

Galerie foto







Vizualizări: 933

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste