(închide)

Noi restricții! Rata de infectare a depăşit 4 la mia de locuitori în Bumbești-Jiu şi în alte trei localităţi

 

Mai multe restricţii vor fi aplicate în orașul Bumbești-Jiu şi în alte trei localităţi din Gorj-Turcinești, Lelești, Stănești- care au depăşit rata de infectare de 4 la mia de locuitori. Astfel, cele mai multe cazuri de îmbolnăviri de coronavirus din Gorj sunt înregistrate în comuna Turcinești, în vreme ce rata de infectare crește și în municipiul Târgu-Jiu.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj incidența este:

Turcinesti - 5,23
Lelesti - 5,13
Stanesti - 4,63
Bumbesti Jiu - 4,55
Bengesti Ciocadia - 4,03

Municipiul Târgu-Jiu- 3,41

Rovinari- 2,21

Țicleni- 1,54

Municipiul Motru- 3,64

Turceni- 1,51

Târgu-Cărbunești- 1,16

Tismana- 1,02

Guvernul a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acestea au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial. Potrivit noilor măsuri care intră în vigoare de mâine, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori. „Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile, în weekend circulație va fi permisă doar până la orele 20.00, nu până la 22.00. La operatorii economici, activitatea va fi permisă până la ora 18.00 Revenirea va fi posibilă dacă scade la 3,5 la mie”, a anunțat Raed Arafat. Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. 

UPDATE 26.03.2021-

Noile măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus prevăzute în hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) vor fi aplicate începând de duminică, a anunţat premierul Florin Cîţu.

"Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie", a scris Cîţu pe Facebook.

Vizualizări: 3,115

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste