(închide)

Olimpică din Motru, Ambasador al Limbii franceze!

 

Eleva Diana Oprea s-a clasat prima pe țară la olimpiada națională de franceză-clasa a VIII-a, în primăvara anului trecut. Diana este unul dintre cei mai buni elevi ai județului Gorj, rezultatele sale, determinarea și seriozitatea sa fiind motiv de mândrie atât pentru familia copilei din municipiul Motru, cât și pentru profesorii care au pregătit-o.

Astfel, în aprilie 2018, motreanca Diana Oprea, atunci elevă în clasa a VIII-a, a avut un rezultat excepțional- premiul I la faza națională a olimăpiadei de limba franceză și a fost pregătită de profesoara Emilia Elinescu. Pe 12 martie, la Palatul Parlamentului din București, zeci de olimpici români alături de profesorii lor, precum și diplomați din țările membre OIF, au participat la recepția oferită de Președintele Klaus Iohannis sub patronajul căruia au loc evenimentele care sărbătoresc francofonia. Diana Oprea a fost singurul elev din județul Gorj prezent la acest eveniment.

„Am ales România pentru a face prima vizită oficială în Europa, în calitate de secretară generală a Organizației Mondiale a francofoniei. Credeți-mă, acest lucru nu a fost doar o coincidență, alegerea are valoare simbolică. (...) Mai avem încă mulți pași de făcut în domeniul digital în zona francofonă, iar aceasta este una din prioritățile mandatului meu”, a spus secretarul general al OIF, Louise Mushikiwabo, citată de presa națională. În cadrul ceremoniei de la Palatul Parlamentului, olimpicii naționali la limba franceză au fost premiați, primidn diplome de „Ambasadori ai limbii franceze”!

Olimpica din Motru a fost felicitată de organizatori pentru rezultatele sale deosebite la olimpiada națională de limba franceză. „A fost minunat, am întâlnit oameni excepțional!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Diana Oprea, olimpică națională la limba franceză. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Grupului Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor francofone din Romania (GADIF), axandu-se pe sublinierea impactului pe care valorile si initiativele francofone il au asupra tinerilor. 

Secrete: multă muncă îmbinată cu plăcerea de a învăța!

An de an, Diana Oprea a participat la olimpiada de limba franceză, căci este materia sa preferată. În 2017, Diana,  s-a clasat a treia pe țară la olimpiada dedicată elevilor de clasa a VII-a. „Pasiunea pentru limba franceză am descoperit-o alături de doamna profesoara Elinescu Emilia, dânsa m-a făcut să iubesc această limbă. A fost o experiență minunată! Acest premiu I înseamnă foarte mult pentru mine, este ilustrarea muncii depuse și a pasiunii pentru limba franceză. Pentru acest lucru, trebuie să îi mulțumesc doamnei Emilia Elinescu. Am fost foarte fericită la aflarea acestui rezultat, un sentiment de nedescris. De asemenea, acest rezultat se datorează si părinților mei, cărora le mulțumesc pe această cale pentru că mi-au fost alături indiferent de situație și m-au încurajat să fac ceea ce îmi place. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am așa părinți, profesori și prieteni care sunt alături de mine. Am reușit să îmi depășesc limitele și sunt extrem de fericită”, spunea, în aprilie 2018,  pentru publicația Viața Gorjului, olimpica Diana Oprea.

Galerie foto





Vizualizări: 7,300

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste