(închide)

Olimpica Maria Ruşeţ, singura elevă din Motru cu 10 pe linie la examenul de Bacalaureat  

 

Motreanca Maria Rușeț, fiica unor profesori dedicați ai municipiului Motru, a obținut media finală 10 la examenul de bacalaureat de anul acesta, fiind una dintre cele trei gorjence care au reușit această performanță! Maria Rușeț este o elevă de nota 10, căci a finalizat și cei patru ani de liceu cu media generală 10, fiind șefă de promoție! A participat la foarte multe olimpiade și concursuri școlare și a câștigat mereu  premiile cele mai importante. 

Maria Rușeț este exemplul de adolescent responsabil, foarte inteligent care mereu s-a pregătit și a avut notele cele mai bune. Multă muncă se află în spatele acestor rezultate extraordinare, iar media 10 la bacalaureat, cel mai imporant examen de până acum, a fost încununarea efortului depus an de an! Maria Rușeț are 18 ani și a fost, în fiecare an,  şefă de promoţie la Colegiul Tehnic din municipiul Motru! A participat si a luat mereu locul I la concursurile naţionale de matematică şi chimie. A învățat de la părinții săi-ambii profesori la Motru- că fără muncă nu reușești în viață.

"Felicitări, Maria Rușeț pentru media 10 obținută la examenul de bacalaureat-2019 (limba și literatura română-10, matematică-10,chimie-10) și mulțumim în mod special doamnelor profesoare Corina Georgescu și Popescu Ionica pentru tot sprijinul acordat! Felicitări tuturor elevilor care au promovat examenul maturității! Mult succes în continuare!", a declarat profesorul Nicolae Rușeț, tatăl olimpicei.

Cei care o cunosc pe Maria au doar cuvinte de laudă la adresa sa: un copil inteligent, bun la suflet și foarte modest, un adolescent care a învățat mereu cu plăcere la toate materiile și din dorința nesecată de cunoaștere!

„Pasionată de matematică, dar şi de chimie era nehotărâtă în clasa a X a ce să aleagă în viitor: facultatea de telecomunicaţii (dorinţa tatălui ei, care i-a fost profesor de matematică şi diriginte-pe care nu dorea să-l dezamagească); sau visul ei de a deveni medic. Îmi aduc aminte că am fost împreună în tabăra meseriaşilor din Ţara lui Andrei, unde mentorii i-au spus ca sigur va reuşi să-şi urmeze visul. Cu timpul a ales facultatea de medicină, la simularea examenului de admitere de la Timişoara a obţinut nota 10. A participat la toate activităţile extraşcolare organizate la Colegiul Tehnic Motru, a fost 2 ani preşedinta elevilor, a reprezentat Colegiul Tehnic Motru la Strasbourg în cadrul Concursului Euroscola. O fată deosebită, placută prin felul ei de a fi, ambiţioasă şi hotărâtă să demonstreze tuturor că dacă ai ambiţie reuseşi tot ce-ţi propui. Nu i-am fost profesor la clasă, am cunoscut-o la activităţile extraşcolare, dar am fost impresionată de pasiunea ei pentru toate materiile şi de sfletul ei!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, profesor Mihaela Crăciunescu de la Colegiul Tehnic Motru.

Va merge la Facultatea de Medicină de la Timișoara ș, cu siguranță, vom mai auzi de rezultatele sale! „Discutând înainte bacalaureat cu ea i-am spus că-i doresc să ia nota 10 la toate, ea m-a privit si mi-a spus că-mi promite că aşa va fi! Azi când am sunat-o s-o felicit mi-a zis că mi-a promis că va lua 10! De multe ori când o întâlneam o îmbrăţişam si nu trebuia să ne vorbim! O adolescentă care cu siguranţă nu se va opri aici!”, a mai adăugat profesorul Crăciunescu.

Alți motreni de 10!

Îi felicităm și noi pe elevii Robert Bejinaru și Dragoș Remetea de la Colegiul tehnic Motru pentru nota 10 obținută la proba de matematică din cadrul examenului de bacalaureat!

Galerie foto



Vizualizări: 6,619

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste